BEDRIFTSTEKNOLOGI

La ut stor Windows 8.1-oppdatering

Men Microsoft har trukket den tilbake igjen.

Microsoft har gjort nye justeringer i brukergrensesnittet til Windows 8.1. Disse kommer trolig i en oppdatering til operativsystemet i april, men kan angivelig testes allerede nå.
Microsoft har gjort nye justeringer i brukergrensesnittet til Windows 8.1. Disse kommer trolig i en oppdatering til operativsystemet i april, men kan angivelig testes allerede nå. Bilde: Microsoft
7. mars 2014 - 09:34

Microsoft kommer i april med en større oppdatering til Windows 8.1. Denne oppdateringen skal allerede være leveringsklar, men Microsoft vil trolig vente til selskapets Build-konferanse som arrangeres i San Francisco helt i begynnelsen av neste måned.

Men i går ble det kjent at oppdateringen allerede var tilgjengelig for nedlasting på Microsofts servere. For å kunne installere den, måtte man dog endre noen verdier i Windows-registeret. I tillegg skal det ha vært nødvendig å ha en rekke andre oppdateringer installert.

Disse detaljene er oppgitt i en artikkel hos Neowin. Men nettstedet skriver i en oppdatering at Microsoft noe senere har fjernet filene igjen.

Det betyr ikke at de ikke er tilgjengelige, men man må ty til uoffisielle kilder. Også disse er oppgitt i artikkelen.

Digi.no har ikke testet Windows 8.1 update 1, som oppdateringen angivelig kalles. Men den skal inkludere en ny kontekstmeny for høyre musklikk, muligheten til å feste Modern UI-apper til oppgavelinjen i desktop-modus, samt egne søk- og «power»-knapper i Start-skjermen.

Både det å gjøre endringer i registeret og å laste og installere programvarefiler fra ukjente kilder, er forbundet med en viss risiko. Det bør i alle fall ikke gjøres på en produksjonsmaskin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.