Laber handel i børsdebutanter

Aksjehandelen i IT-debutanter på børsen, som Opera, er minimal.

Aksjehandelen i IT-debutanter på børsen, som Opera, er minimal.

En kjapp test over aksjehandelen i IT-nykommerne på børsen viser at interessen for disse aksjene er svært liten. Det er omtrent ingen omsetning av aksjene i Opera Software, NextGenTel eller Catch Communications. Investorene nøler med å satse penger på disse selskapene.

Flere aktører trodde at for eksempel Opera kunne bli en ny spekulasjonsaksje, men det ser ikke ut til å være tilfelle.

Fredag frem til kl. 14.30 var det gjennomført tre handler i Opera-aksjen. Det til tross for dårlige resultater i samarbeidspartner Nokia. I de tre selskapene nevnt ovenfor var det kun gjennomført til sammen i overkant av ti handler i løpet av fredagen.

- I tilfellet med Opera var det et relativt lite nedsalg i emisjonen, så gründerne sitter med en god del aksjer ennå. I tillegg var det mange utlendinger som kjøpte seg inn, og de fleste av disse har et langsiktig perspektiv. Dermed er det relativt få aksjer tilgjengelig, sier IT-analytiker Trygve Lauvdal i DnB NOR Markets til digi.no.

- Jeg hadde kanskje trodd at Opera kunne bli en typisk spekulasjonsaksje, men det ser ikke ut til å være tilfelle, sier Lauvdal.

    Les også:

Til tross for at selskapene har fått mye oppmerksomhet i media, så er handelen i disse aksjene laber. En årsak til det kan være at det tar en del tid før investorene lærer selskapet å kjenne. Det er ikke skrevet særlig mange analyser om selskapene, og få meglerhus har regelmessig dekning av selskapene. En annen grunn er at dette ennå er relativt små selskaper, og det er vanlig med lavere omsetning i smb-selskapene enn de store, forteller en annen kilde til digi.no.

Til toppen