FORBRUKERTEKNOLOGI

Ladestasjon former seg til mobilen

Apple vil ha patent på «elastisk svamp» som kobler alle slags enheter.

70001
70001
11. des. 2009 - 13:13

Apple har gjort det til et varemerke å aldri prate om kommende produkter. Normalt må man lytte til ryktemøllen for en pekepinn om hvilken retning selskapet staker ut for fremtiden.

En annen mulighet er å kikke på patentene de søker. Det gir innblikk i produkter og teknologi som kanskje dukker opp i butikkene en dag.

Flere interessante patentsøknader fra Apple ble i går publisert på nettsidene til det amerikanske patentkontoret, og deretter oppdaget av nettstedet AppleInsider:

En av dem omhandler en universell dokkingstasjon, med et slags elastisk, svampaktig materiale.

Innretningen skal kunne kobles med ulike enheter, ikke bare Apples egne, som medieavspilleren iPod eller mobiltelefonen iPhone.

Materialet i dokkingstasjonens koblingsflate skal kunne tilpasse seg den unike formen til hver enkelt enhet.

Apple lister i søknaden spesielt opp støtte for Hewlett Packards håndholdte iPaq og mobiltelefoner som Blackberry eller Sidekick.

En annen egenskap skal være at det beholder formen etter bruk, og kan tilbakestilles ved hjelp av en reset-knapp.

I patentsøknaden, som opprinnelig stammer fra juni 2008, vektlegger Apple at løsningen skal være «estetisk tiltalende».

Apple ser nå for seg en universell dokkingstasjon, som passer til alt mulig av håndholdte enheter. <i>Bilde: Apples patentsøknad</i>
Apple ser nå for seg en universell dokkingstasjon, som passer til alt mulig av håndholdte enheter. Bilde: Apples patentsøknad

To andre patentsøknader fra Apple ble publisert på samme tid.

En av dem omhandler en teip eller innvendig forsegling, som avslører om kunden har åpnet maskinvare. Hensikten med dette skal være nekte garanti dersom noen har foretatt uatoriserte forsøk på reperasjon.

Den siste dreier seg om styring av iPod eller iPhone ved hjelp av det innebygde aksellerometeret. Denne teknologien er allerede i bruk, og gir anledning til for eksempel å bytte sang ved å riste på avspilleren.

AppleInsider har mer om de to sistnavnte søknadene i denne saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.