UTDANNING

Læringsapp kollapset, skoleelever må ta fram bøkene: – Det er veldig frustrende

Appen Showbie er nede i hele Europa.

Nora (14) er en av mange ungdomsskoleelever i Bærum som ikke får fjernundervisning som planlagt fredag formiddag.
Nora (14) er en av mange ungdomsskoleelever i Bærum som ikke får fjernundervisning som planlagt fredag formiddag. Foto: Privat
13. mars 2020 - 11:36

– Det er veldig frustrende, for vi vet ikke når systemet er oppe igjen, og må bare kommunisere med læreren på Facebook, sier Nora (14), elev ved en ungdomsskole i Bærum til Karriere360°.

Nora fikk beskjed om å logge seg på til vanlig skoletid og følge vanlig timeplan med undervisning i læringsappen Showbie fra og med i fredag morgen. Det gikk ikke helt etter planen. Nå har hun fått beskjed om å kommunisere med lærerne på Messenger.

Fredag morgen kollapset Showbie, som alle elever og lærere i Bærum bruker, melder Budstikka. Skoleledelsen i Bærum ber nå elevene ta fram skolebøkene i stedet.

En rekke andre land bruker også appen.

– På grunn av stor pågang i hele Europa, er appen nede, sier Christian Sørbye Larsen, teamleder digital skoleutvikling i Bærum kommune til avisen.

Skolen på prøve

Torsdag kom nyheten om at alle grunnskoler, videregående skoler, høyskoler og universitet, samt barnehager i Norge stenges for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset. 

Det sender alle skoler i Norge ut i et stort fjernundervisnings-eksperiment

Dette er en av flere feilmeldinger Nora (14) fikk fredag formiddag. Foto: Privat

«Elever i ungdomsskolen og barneskolen i Bærum kommune skal i tiden fremover få digital hjemmeundervisning», het det i en pressemelding fra Bærum kommune i går. 

Ifølge Christian Sørbye Larsen i avdeling for digital skoleutvikling i Bærum kommune oppstod problemene klokken 08.30 fredag morgen.

– Da logget 16.000 elever i barneskolen i Bærum kommune seg inn samtidig. I tillegg til alle de andre i Europa og i Norge, sier Larsen til NRK.

I Oslo er noen skoler i gang med fjernundervisning, mens andre fortsatt er på planleggingsstadiet. 

Osloskolen lagt planer og Utdanningsetaten har laget en veiledning for hvordan skolene kan legge til rette for at elevene får opplæring hjemmefra, skriver Oslo kommune på sine hjemmesider, men legger til at det vil ta tid før alt er på plass.

Elever og foresatte skal få nærmere beskjed fra hver enkelt skole. 

Les også

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.