UTVIKLING

Lag iPhone-program på to minutter

Nå trenger du ikke lenger være iPhone-ekspert eller utvikler for å lage ditt eget program.

22. okt. 2008 - 08:59

Denne uken har programvareselskapet AppLoop lansert Mobile Application Generator, et verktøy som lar brukere lage egne mobilprogrammer til iPhone (tilgjengelig nå) eller Android (kommer snart) av RSS-strømmer.

I motsetning til nettsider som er tilpasset mobiltelefoner, har spesialprogrammer for smarte mobiltelefoner den fordelen at de enkelt kan lagre data lokalt.

Det betyr at nyheter kan være tilgjengelig uavhengig av forbindelse til internett. Brukere kan synkronisere nyhetsoversikten og lese sakene på toget, i bilen, eller hvor som helst ellers det måtte passe.

Selskapet opplyser at det skal ta mindre enn to minutter å konvertere en hvilken som helst RSS-basert blogg eller nettside til et ekte iPhone-program.

Konverteringen blir utført i selskapets nettbaserte generator, helt uten at du trenger å skrive eller kompilere kode selv. Det skal også være mulig å skreddersy programmets utseende, ved å legge inn egen logo og velge egne farger.

Ifølge AppLoop er det svært få utviklere som kjenner programmeringsgrensesnittet Cocoa, som benyttes ved utvikling av programmer til iPhone.

- Det er vanskelig å lage programmer. Vi gjør jobben for deg, opplyser selskapet.

Selskapet forklarer hvordan verktøyet fungerer i denne videosnutten:


iPhone Application Generator Demo from AppLoop on Vimeo.

Med AppLoop får digi.no egen iPhone-applikasjon, så fort vi er registrert og godkjent.
Med AppLoop får digi.no egen iPhone-applikasjon, så fort vi er registrert og godkjent.

- iPhone markerer bare begynnelsen av den neste bølgen av smarte mobiltelefoner. Vi vil sørge for å distribuere ditt program til alle åpne mobile plattformer, slik at du ikke trenger å vedlikeholde ulike prosjekter for hver plattform, uttaler AppLoop.

Verktøyet er gratis, men er for tiden ikke åpent tilgjengelig. Alle som ønsker å prøve programmet må søke om tilgang på selskapets nettsider.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.