UTVIKLING

Lag programmer uten å kode

LightSwitch er et nytt verktøy i Microsoft Visual Studio, beregnet på sluttbrukere.

4. aug. 2010 - 14:56

Fra 2. til 6. august pågår en utviklerkonferanse i Microsoft-regi, Visual Studio Live (VSLive). I sin åpningstale kunngjorde Visual Studio-sjef Jason Zander et helt nytt utviklerverktøy, LightSwitch, beregnet på å utvikle forretningsapplikasjoner uten koding.

Målgruppen for LightSwitch er oppgitt å være forretningsbrukere, slik at de får et alternativ i tomrommet mellom standard Visual Studio og verktøy som Excel, Access og Sharepoint.

sin blogg forteller Zander at LightSwitch kan bygge applikasjoner for kjøring lokalt eller i nettskyen, og at verktøyet kan forholde seg til en mengde ulike datakilder, i tillegg til å bygge egne tabeller. En applikasjon kan hente data fra både lokale og fjerne kilder.

Under demonstrasjonen på utviklerkonferansen, ble det bygget en applikasjon som kombinerte data fra en lokal server, en fjern Sharepoint-liste og en SQL Azure-database i nettskyen.

Utvikleren ledes gjennom prosessen av hjelpetekster og tilrettelagte funksjoner. Alle standard datatyper, som e-postadresse og telefonnummer, har innebygget validering. Applikasjoner kan utvides med for eksempel søkefunksjonalitet. Skjermer kan skreddersys i selve LightSwitch-grensesnittet.

Siden LightSwitch bygger på .Net og Visual Studio, kan alle applikasjoner videreforedles i Visual Studio. Den underliggende koden genereres i valgfritt Visual Basic eller C#.

En beta av LightSwitch vil kunne lastes ned fra Microsofts dedikerte LightSwitch-side fra 23. august. Verktøyet vil i første omgang selges som frittstående produkt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.