Lager ASP-testsenter i Frankrike

Compaq, Microsoft og Cisco etablerer et eget senter for utvikling og testing av fjerndriftsløsninger.

Compaq, Microsoft og Cisco har inngått en avtale for å bygge et europeisk ASP-kompetansesenter. Markedet for levering av programvare over Internett (såkalt ASP-virksomhet) spås en rakettvekst. Analytikere anslår at det europeiske ASP-markedet vil vokse fra 293 millioner dollar i 1998, til over én milliard dollar innen år 2003.

Dette har fått alle de store norske IT-selskapene, inklusive Telenor, Merkantildata og EDB Business Partner, til å lansere tilbud i konkurranse med pionèren Telecomputing.

Senteret som åpner i april i Nice i Frankrike skal arbeide med både fjerndriftstester av kontorprogramvare og tyngre systemer som Internett-butikker, økonomisystemer, knowledge management og salgsstøttesystemer (CRM). Meningen er at kunder og partnere skal kunne teste sine løsninger før de bytter ut dagens system.

- Kompetansesenteret vil redusere implementeringstiden for nye løsninger betraktelig for ASP-ene, og det gir en mye bedre mulighet for å teste ut sikkerhetsmekanismer og systembelastninger før løsningene settes i produksjon, sier Kjell-Erik Tenold, administrerende direktør i Cisco Systems Norge.

Til toppen