Lager ASP-testsenter i Frankrike

Compaq, Microsoft og Cisco etablerer et eget senter for utvikling og testing av fjerndriftsløsninger.

Compaq, Microsoft og Cisco etablerer et eget senter for utvikling og testing av fjerndriftsløsninger.

Compaq, Microsoft og Cisco har inngått en avtale for å bygge et europeisk ASP-kompetansesenter. Markedet for levering av programvare over Internett (såkalt ASP-virksomhet) spås en rakettvekst. Analytikere anslår at det europeiske ASP-markedet vil vokse fra 293 millioner dollar i 1998, til over én milliard dollar innen år 2003.

Dette har fått alle de store norske IT-selskapene, inklusive Telenor, Merkantildata og EDB Business Partner, til å lansere tilbud i konkurranse med pionèren Telecomputing.

Senteret som åpner i april i Nice i Frankrike skal arbeide med både fjerndriftstester av kontorprogramvare og tyngre systemer som Internett-butikker, økonomisystemer, knowledge management og salgsstøttesystemer (CRM). Meningen er at kunder og partnere skal kunne teste sine løsninger før de bytter ut dagens system.

- Kompetansesenteret vil redusere implementeringstiden for nye løsninger betraktelig for ASP-ene, og det gir en mye bedre mulighet for å teste ut sikkerhetsmekanismer og systembelastninger før løsningene settes i produksjon, sier Kjell-Erik Tenold, administrerende direktør i Cisco Systems Norge.

Til toppen