FORBRUKERTEKNOLOGI

Lager Firefox-app for iPhone

Synkroniserer bokmerker og faner mellom nettleser og mobil.

27. mai 2010 - 11:07

Apples retningslinjer har satt en effektiv stopper for andre nettlesere til iPhone enn de som er basert på Webkit, selskapets egen nettlesermotor.

Det finnes alternative nettlesere til iPhone, men de er alle basert på Webkit, eller er tjenester som norske Opera Mini, der nettsidene tolkes på server og sender komprimert innhold som bilder og tekst til klienten.

Mozilla har derfor ingen planer om å utgi Firefox til Apples mobile plattform. Men nå vil de likevel tilby «noe av Firefox-opplevelsen» på iPhone.

Kompromisset heter Firefox Home, en iPhone-applikasjon som synkroniserer dine bokmerker, webhistorikk og åpne faner fra nettleseren på PC/Mac/Linux og til Apples mobiltelefon.

Programmet har vært under utvikling en stund, og skal altså gi umiddelbar tilgang til din siste brukersesjon fra nettleserens skrivebordsversjon.

Foruten de nevnte egenskapene skal Firefox Home leveres med en såkalt «awesome bar». Denne funksjonen beskrives som en kjapp måte å hente opp nettsteder du besøker ofte, med et minimum av tastetrykk. Antakelig er det snakk om en form for auto-fullføring av nettadresser, en funksjon som Safari på iPhone har allerede.

- Firefox Home til iPhone er del av et større Mozilla-prosjekt for å kunne tilby en mer personlig web-opplevelse med mer brukerkontroll. Denne løsningen er egnet for enheter og plattformer der vi ikke kan levere fullversjonen av Firefox, opplyser Mozilla i et blogginnlegg.

Det er uklart når programmet blir ferdigstilt. Mozilla-utvikler Dan Walkowski demonstrerer her en uferdig versjon:

Les mer om løsningen hos Mozilla.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.