Langt flere må gå hos AMD

Stillingskuttene brikkeprodusenten gjennomførte i desember var bare begynnelsen.

Langt flere må gå hos AMD

Stillingskuttene brikkeprodusenten gjennomførte i desember var bare begynnelsen.

AMD reduserte i fjerde kvartal i fjor staben med 600 personer, 100 mer enn først kunngjort.

Fredag kunngjorde selskapet at det planlegger å kutte ytterligere 1100 stillinger, noe som ifølge Digital Media Wire utgjør omtrent ni prosent av hele arbeidsstyrken. Hensikten er å redusere kostnadene i en periode hvor etterspørselen etter blant annet prosessorer er synkende.

- Som et resultat av den fortsatt globale, økonomiske nedgangen, har vi avgjort av vi trenger å gå til vanskelige, men nødvendige skritt for å redusere lønnsutgiftene og å stoppe noen fordelsprogrammer, skal selskapet ha oppgitt i en uttalelse.

- Fra begynnelsen av februar vil vi gjennomføre flere trinn for å senke kostnader, inkludert en midlertidig reduksjon av de ansattes grunnlønn på mellom 5 og 10 prosent. Ledelsen vil kutte egne lønninger med mellom 15 og 20 prosent.

Et brev AMDs toppsjef, Dirk Meyer, har sendt til selskapets ansatte, er gjengitt her.

AMD har lenge slitt med svake resultater. Nå har selskapet endelig kommet i gang med 45 nanometers prosessteknologi, tilsvarende den Intel benytter. Dette har kostet AMD mye, så den generelle reduksjonen i etterspørselen på grunn av de økonomiske nedgangstidene er trolig ekstra uheldige for selskapet akkurat nå.

    Les også:

Til toppen