TELEKOM

Langt frem til 4G-nettene skal åpnes

Ericssons tekniske sjef Håkan Eriksson påpeker det vil ta tid før vi trenger og får 4G-systemet LTE.

13. sep. 2007 - 10:05

Under en presentasjon på Ericssons strategidager i London i går, helt Ericssons tekniske sjef - som faktisk selv heter Eriksson - kalt vann i blodet på deler av mobilbransjen.

For deler av mobilbransjen, blant annet Vodafone, presser på og ønsker å få servere LTE, neste generasjons mobilnett til markedet så fort som mulig. LTE heter standarden som skal gi mobilt bredbånd i 100 Mbit-klassen, men det er langt frem, påpeker Håkan Eriksson (bildet under).

Og han burde vite hva han prater om - han leder utviklingsarbeidet til verdens største leverandør av basestasjon-utstyr.

Eriksson er enig i at vi trenger all fart vi kan få, tjenester som Youtube og sosiale nettverksystemer som Facebook krever høyere hastigheter. Men dagens 3G-standard kan utvikles videre og med HSPA kan farten presses opp i 40 Mbit, viser tester i London, fortalte Eriksson i går, skriver nyteknik.se.

Problemet for telebransjen er at hastighetene som oppnås ofte er teoretiske - båndbredden skal deles på mange tilkoblede brukere. Men inn 2009 vil dagens 3G-nett typisk servere 40 MBit i nedlastningsfart og 10 Mbit i sekundet opp/ut.

Først i 2015 vil de aller fleste ha få tatt i bruk HSPA. De første LTE-nettene kommer ikke før i 2010, spår Eriksson, skriver Nyteknik.se.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.