Lanserer nettsider for jobb-haikere

Veidirektoratet har lansert en ny møtetjeneste for å redusere biltrafikken på norske veier.

Veidirektoratet har lansert en ny møtetjeneste for å redusere biltrafikken på norske veier.

Det finnes allerede en tjeneste på nettstedet Haiketorget hvor haikere og bilister med ledig plass kan avtale reiser. Per i dag er det registrert rundt 4.500 brukere av haiketjenesten.

Men onsdag utvides tilbudet med egne nettsider for bedrifter hvor ansatte kan finne kolleger med ledig plass i bilen, skriver Dagsavisen.

Nettsiden har en åpen og en lukket versjon. Den åpne delen kan brukes av alle, mens den lukkede inneholder flere brukergrupper som er beregnet for bedrifter.

- Mange personer har felles avreise- og ankomststed, og dermed kan man koble sammen disse. I tillegg er det økonomiske fordeler ved at man sparer på antall parkeringsplasser, sier nettstedets redaktør Håkon Lindahl.

Vegdirektoratets prosjekt «Transport i by» står for finansieringen av Haiketorget, mens Grønn Hverdag har utviklet tilbudet på www.haiketorget.no.

Seniorrådgiver Guro Berge i Vegdirektoratet mener sikkerheten er godt ivaretatt.

- Vi ønsker å få flere personer inn i samme bil, slik at vi unngår «matpakkekjøringen». Fordelen med lukkede brukergrupper er at man vet hvem de andre i gruppen er. Dermed er barrieren lavere for å ta dette systemet i bruk, sier hun. (©NTB)

Vaktsjef@ntb.no

Til toppen