BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer ny Windows i 2012

Også navnet er nå offisielt bekreftet av Microsoft-sjef Steve Ballmer.

Steve Ballmer kom i går med en offisiell kunngjøring om Windows 8.
Steve Ballmer kom i går med en offisiell kunngjøring om Windows 8.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. mai 2011 - 12:31

Neste versjon av Windows vil hete Windows 8 og den skal lanseres i 2012. Dette fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer i en tale i forbindelse med Microsoft Developer Forum, som arranger i Japan denne uken.

Ingen av delene er overraskende. Tvert imot. Microsoft har forsøkt diverse variasjoner over Windows-navnet, men har kommet fram til at det enkle nok er det beste. Og da er det naturlig å følge opp Windows 7 med Windows 8.

At Windows 8 kommer i 2012 bør heller ikke overraske noen. Microsoft pleier å komme med en ny Windows-versjon med omtrent tre års mellomrom, og Windows 7 ble lansert i oktober 2009.

Det har kommet mange lekkasjer om nyheter i Windows 8, men svært lite offisielt. Ballmer lover at dette vil endre seg i tiden framover.

– I løpet av året kan du forvente å høre mye om Windows 8. Windows 8 slates, tablets, pc-er, et mangfold av ulike formfaktorer, sa Ballmer.

Det er offisielt bekreftet at Windows 8 også vil komme i utgaver som kan kjøres på ARM-basert systembrikker.

Men basert på uferdige testversjoner av Windows 8, som har blitt lekket, har også en del andre nyheter blitt kjent. Det er likevel ikke slik at alt som prøves ut i tidlige testversjoner, faktisk kommer med i den endelige utgaven.

Blant det som virker relativt håndfast, er muligheten til lagre brukerens skrivebordsoppsett på en USB-basert lagringsenhet og flytte dette mellom ulike pc-er.

Det har også blitt nevnt at Windows 8 vil ha en integrert PDF-leser, Windows Utforsker med ribbon-grensesnittet og integrert støtte for montering av ISO avbildningsfiler. Det har også blitt nevnt en tjeneste tilsvarende Apples Mac App Store, hvor brukerne kan kjøpe og/eller laste ned tredjeparts programvare og programvareoppdateringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.