BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer nye Deskpro modeller

Compaqs nye MMX-baserte Deskpro PCer gir ifølge Compaq reduserte brukskostnader, samt forenklet administrasjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 1997 - 16:39

Compaq Computer Corporation kunngjorde onsdag at de slipper på markedet nye, kraftige Deskpro 2000- og 4000-maskiner med Intel MMX-teknologi og avanserte administrasjonsfunksjoner for Intelligent Administrasjon. Compaq skriver i en pressemelding at dette forenkler systemadministrasjonen og reduserer brukskostnadene.

- Compaq forbedrer stadig verdien av stasjonære PCer. Et mangfold av funksjoner, høy ytelse og avanserte administrasjonsfunksjoner reduserer de totale eierkostnadene, sier Ulf Olsson, produktsjef for stasjonære PCer i Compaq Computer Norway AS, i pressemeldingen.

- Compaqs nye forretningsmodell innen produksjon og logistikk gjør at vi kan tilby de nye Deskpro-modellene til uslåelige priser, sier Olsson.

Compaq Deskpro 2000- og 4000-modellene er ment for såvel store konsern som små og mellomstore bedrifter, som krever pålitelige og problemfrie datamaskiner med høy ytelse. Ved å innføre avanserte administrasjonsfunksjoner i alle Deskpro-modellene, har Compaq gjort tilgjengelig intelligent administrasjon (IA) til alle typer bedrifter og virksomheter. Dette gir virksomhetene muligheten til å sikre, administrere og vedlikeholde Deskpro-modellene eksternt.

Den såkalte IA-teknikken gjør det mulig for kunder å kontrollere og redusere levetidskostander ved hjelp av inventarkontroll, feilbehandling, sikkerhetsstyring, konfigurasjonsstyring og integrasjonsstyring. I tillegg gir teknikken enklere feilsøking, beskyttelse og vedlikehold av PCer.

Denne typen funksjoner er funksjonalitet som vanligvis forbindes med det nye NettPC-konseptet. Funksjoner som fjernstyrt konfigurasjonsoppsett, ROM-oppdatering og sikkerhetsadministrasjon gjør at nettverksadministratorer kan konfigurere, oppgradere og sikre alle desktop-PCer fra ett og samme sted.

NettPC-funksjonalitet som ett kontrollpunkt, avanserte administrasjonsfunksjoner og overlegne sikkerhetsfunksjoner reduserer ifølge Compaq totalkostnadene til driften av PCen.

De nye Deskpro modellene har også fått andre forbederinger. De viktigste er forbedret grafikk, en helt ny og raskere harddiskteknologi (SMART II), Universal Driver Manager, proaktiv sikkerhetskopiering og kontinuerlig strømtilførsel med overspenningsvern.

Ifølge Steinar Paulsrud ved Compaq Computer Norge, er Deskpro 2000 modellen utstyrt med en Intel Pentium MMX prosessor (166 MHz til 233 MHz), 16 Mb eller 32 Mb SDRAM (utvidbart til 384 Mb), 64 bits grafikkort med 1(2) Mb SGRAM, 2.1 Gb eller 3.2 Gb SMART EIDE harddisker, samt en 16x MAX CDROM-stasjon med lyd. Estimert utsalgspris begynner på 9.200 kroner eks. mva.

Deskpro 4000 leveres med alt det Deskpro 2000 har av utstyr, men har også i tillegg bedre grafikkort [ S3 Virge/GX med 2MB SGRAM (max 4Mb)] og Compaq Netellingent 10/100 TX innebygd UTP-kontroller. Estimert utsalgspris for Deskpro 4000 starter på 10.600 eks. mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.