BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer videostrømming for bedrifter

Dansk tjeneste utfordrer Periscope.

Teddy Falsen Hiis, Steffen Fagerström Christensen og Madeleine Holbye i 23 ruller ut den nye strømmetjenesten i dag.
Teddy Falsen Hiis, Steffen Fagerström Christensen og Madeleine Holbye i 23 ruller ut den nye strømmetjenesten i dag. Bilde: unknown
3. juni 2015 - 12:10

Det danske selskapet 23 har allerede gjort seg bemerket i Norge med sin tjeneste kalt 23 Video. Denne gjør det enkelt for bedrifter å utvikle egne, skreddersydde videospillere, og har siden lansering i 2013 fått flere relevante oppdateringer som introduserte rikere funksjonalitet. 

Nå kommer danskene med noe helt nytt - nemlig en bedriftssentrisk variant av livestrømming-tjenester som Meerkat og Periscope. Disse lar mobilbrukere sende levende video fra der de befinner seg til alle som ønsker å se på. Tjenestene har fått svært mye oppmerksomhet de siste månedene.

Les også: Intelligent video for bedrifter.

Den såkalte Live-varianten av 23 Video blir altså lansert i dag, og ifølge pressemeldingen har selskapet jobbet med løsningen i to år. Bakgrunnen er at stadig flere har gode mobilkameraer og stabilt mobilnett, og stadig flere organisasjoner og bedrifter har behov for en slik tjeneste. 

Utviklingen skal ha foregått sammen med rundt 50 kunder og partnere, og flere norske organisasjoner har vært med og betatestet tjenesten. Det er blant annet snakk om regjeringen, Avinor, Handelshøyskolen BI og Statens kartverk. 

Fra og med i dag er løsningen altså bredt tilgjengelig for alle.

Store muligheter

Ifølge produktevangelist Teddy Hiis gjør verktøyet smartmobilen til et mobilt tv-studio.

Bedriftsentrisk livestrømming kan bakes inn i diverse prosjekter eller brukes til markedsføring, sier selskapet.
Bedriftsentrisk livestrømming kan bakes inn i diverse prosjekter eller brukes til markedsføring, sier selskapet. Bilde: 23
 

– Innovasjonen i produktet er de innbygde promoteringsverktøy, eventside ut av boksen, muligheten for å lage bilder og innhold fra streamen mens den kjører, og kombinere det med eksternt innhold i en feed, samt «situational UI», som er en grenseflate som hjelper deg gjennom hele flow’et før, under og etter en live-begivenhet, sier Hiis til digi.no. 

23 forteller også at de har merket et brennende behov for en slik tjeneste i det norske markedet. Det er konseptet med kontekst, promotering og sosial dialog med brukere og kunder som skal gjøre tjenesten unik. 

– Dette er det mest disruptive arbeidet vi noen gang har gjort, skriver grunderen Steffen Christensen i en pressemelding.

Funksjonalitetsmessig byr tjenesten på muligheter som lagring av strømmen øyeblikkelig etter sending, mange verktøy for å promotere strømmene, sanntids oversikt over publikum, varslinger til sosiale medier og mye annet. Brukergrensesnittet fremstår også som veldig ryddig og lettforståelig.

Les også: Norsk selskap gjør det skarpt innen nettvideo.

Appen som trengs for å levere videostrømming lanseres først på iOS og skal komme snart for Android, og avspillingen skal være tilgjengelig på alle plattformer og alle nettlesere. Tjenesten koster 5000 kroner i måneden - og det inkluderer all funksjonalitet i 23 Video, inkludert Live-mulighetene. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.