Lanserte en mer avansert Firefox

Mozilla lanserte som ventet Firefox 2.0 sent i går kveld. Her er et par tips for å løse noen små utfordringer.

Lanserte en mer avansert Firefox

Mozilla lanserte som ventet Firefox 2.0 sent i går kveld. Her er et par tips for å løse noen små utfordringer.

Mozilla publiserte Firefox 2.0 på stiftelsens server allerede på mandag for å gjøre det mulig for speilinger verden over å laste ned alle de ulike variantene. Det hindret ikke andre i å benytte sjansen. Men selve lanseringen skjedde først sent i går kveld, norsk tid. Norske brukere kan med fordel laste ned den nye versjonen her.

De fleste nyhetene i Firefox 2.0 har vi for lengst dekket. Så vi har i stedet valgt å benytte denne anledningen til å komme med et par små tips.

I den nye versjonen av Firefox er stavekontroll blant nyhetene. Men selv i den norske utgaven er det kun engelsk ordbok som følger med. Hvor man finner en norsk ordbok, kommer ikke helt klart fram.

Men den finnes som et tillegg til Firefox. Mozilla har forøvrig begynt å kalles det som tidligere het «extensions» for «add-ons». Du finner det norske ordboktillegg, for både bokmål og nynorsk, på denne siden. Slike tillegg installeres enkelt i Firefox ved å klikke på installasjon-/nedlastingslenken. Stavekontrollen aktiveres så snart brukeren skrive noe inn i et tekstfelt på en webside. Feilstavede ord understrekes med rødt.

Stavekontroller for andre språk finnes på denne siden.

    Les også:

Da vi skrev om Firefox 2.0 i går, beklaget vi oss over at det omfattende tillegg Tab Mix Plus ikke fungerer tilfredsstillende i den nye nettleseren. Utvikleren har ennå ikke utgitt noen versjon med støtte for Firefox 2.0. Men en foreløpig testutgave, som ser ut til å fungere helt fint, er faktisk tilgjengelig. Den beskrives av utvikleren her. På den siden er det også en lenke til den aktuelle utgaven.

Tab Mix Plus gir Firefox-brukeren en rekke innstillingsmuligheter knyttet til visningen av fanene. I tillegg tilbys mer avansert sesjonsfunksjonalitet enn det Firefox 2.0 tilbyr alene, mulighet for å la fanene oppdatere innholdet med jevne mellomrom og mulighet for å gjenopprette feilaktig lukkede faner (med opprinnelig innhold). Mer informasjon finnes her.

Til toppen