BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserte gigantisk ekstern harddiskenhet

LaCie annonserte nylig en ekstern, harddiskbasert lagringsenhet som kan lagre tusen gigabytes med data.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. jan. 2004 - 13:33

LaCie Bigger Disk skal være den første kompakte, harddiskbaserte lagringsenheten for ekstern montering som rommer 1 TB med data.

Enheten, som egentlig består av flere harddisker puttet inn i et metallkabinett, rommer ifølge LaCie hele 21 måneder med kontinuerlig musikk, dersom musikken har en kvalitet som tilsvarer 1 MB med data per minutt.

Enheten måler 173 x 88 x 268 mm og kan stables. Den er utstyrt for tre ulike tilkoblingsgrensesnitt, FireWire 400, FireWire 800 (to stykk) og USB 2.0.

LaCie Bigger Disk er utstyrt med en av/på-bryter, men støtter også automatisk oppstart, dvalefunksjon og driftstans for å redusere unødvendig støy og energiforbruk. Men også under drift skal enheten være svært stillegående.

Den nye lagringsenheten ventes å bli leveringsklar i begynnelsen av februar og vil koste omtrent 1200 dollar. Dette inkluderer kabel til de tre ulike grensesnittene, samt en iLink-kabel for kobling til for eksempel digitale videokameraer. Backupprogramvare for Windows og Mac OS følger også med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.