Lanserte gigantisk ekstern harddiskenhet

LaCie annonserte nylig en ekstern, harddiskbasert lagringsenhet som kan lagre tusen gigabytes med data.

LaCie annonserte nylig en ekstern, harddiskbasert lagringsenhet som kan lagre tusen gigabytes med data.

LaCie Bigger Disk skal være den første kompakte, harddiskbaserte lagringsenheten for ekstern montering som rommer 1 TB med data.

Enheten, som egentlig består av flere harddisker puttet inn i et metallkabinett, rommer ifølge LaCie hele 21 måneder med kontinuerlig musikk, dersom musikken har en kvalitet som tilsvarer 1 MB med data per minutt.

Enheten måler 173 x 88 x 268 mm og kan stables. Den er utstyrt for tre ulike tilkoblingsgrensesnitt, FireWire 400, FireWire 800 (to stykk) og USB 2.0.

LaCie Bigger Disk er utstyrt med en av/på-bryter, men støtter også automatisk oppstart, dvalefunksjon og driftstans for å redusere unødvendig støy og energiforbruk. Men også under drift skal enheten være svært stillegående.

Den nye lagringsenheten ventes å bli leveringsklar i begynnelsen av februar og vil koste omtrent 1200 dollar. Dette inkluderer kabel til de tre ulike grensesnittene, samt en iLink-kabel for kobling til for eksempel digitale videokameraer. Backupprogramvare for Windows og Mac OS følger også med.

Til toppen