Lanserte rekordstor flashdisk

M-Systems har lansert en flashbasert lagringsenhet med SCSI-grensesnitt og rekordstor lagringskapasitet.

M-Systems har lansert en flashbasert lagringsenhet med SCSI-grensesnitt og rekordstor lagringskapasitet.

Vanlige harddisker har, med sine bevegelige deler, en rekke ulemper. De er følsomme for støt, støyer, utvikler ofte mye varme og er utsatte for funksjonsfeil som fører til datatap. Men for de som er villige til å betale for det, finnes det alternativer.

M-Systems lanserte denne uken en "Fast Flash Disk"-familie (FFD) med lagringskapasitet på inntil 176 GB. Enheten er utstyrt med et Ultra320 SCSI-grensesnitt som tilbyr en teoretisk overføringshastighet på 320 MB/s ved små, mellomlagrede datamengder. Vedvarende overføringshastighet i begge retninger er på 40 MB/s. Aksesstiden er oppgitt til å være mindre enn 20 mikrosekunder.

Enhetene har samme formfaktor som vanlige 3,5 tommer harddisker, men med en tykkelse på mellom en halv og en hel tomme, avhengig av lagringskapasiteten.

Selv om M-Systems ikke har oppgitt prisen på de nye lagringsenhetene, er det klart at de vil være langt dyrere enn harddisker med tilsvarende lagringskapasitet. De er beregnet for bruk i virksomhetskritiske systemer innen forsvar, luftfart, telekommunikasjon, videolagring, kringkasting og automatisering.

Lagringsenheten skal oppfylle kravene i MIL-STD-810F-standarden for støt, vibrasjoner og høyde. Den skal kunne brukes i temperaturer på mellom –40 °C og +85 °C og støtte prosedyrene for datasanering hos NSA, IRIG 106, samt USAs væpnede styrker og forsvarsdepartement. Saneringen skal kunne gjøres på under 40 sekunder, og vil fortsette automatisk etter et strømavbrudd.

FFD Ultra320 SCSI er nå tilgjengelig med en 80-pinners kontakt. En modell med 68-pinner kontakt vil bli tilgjengelig senere dette kvartalet.

Til toppen