Lar ikke finanskrisen stoppe rekrutteringen

Eirik Andersen i Accenture er usikker på framtiden, men trenger fortsatt flere spesialister.

Lar ikke finanskrisen stoppe rekrutteringen

Eirik Andersen i Accenture er usikker på framtiden, men trenger fortsatt flere spesialister.

Finanskrisen rammer også IT-bransjen. ErgoGroup og Software Innovation har tidligere meldt om små nedbemanninger, og rykter skal ha det til at det kommer massive kutt i store IT-giganter som IBM og Microsoft. Selskapenes norske ledelse vil imidlertid ikke bekrefte dette.

Accenture avviklet i november avdelingskontoret på Lillehammer med 29 ansatte og flyttet virksomheten til hovedstaden som i dag har rundt 1.100 ansatte.

Dette skal ifølge informasjonsdirektør Eirik Andersen i Accenture ikke ha vært oppsigelser og alle skal ha blitt tilbudt jobb i Oslo. Han kan ikke svare på hvor mange som faktisk tok i mot tilbudet om å bli overført fra Lillehammer.

- Også vi merker usikkerheten rundt den globale økonomien. Det er ingen tvil om at den vil få effekt på mange selskaper og gi konsekvenser, men vi har likevel tro på at vår bransje vil kunne klare seg bra, sier Andersen til digi.no.

Han viser til gode resultater første kvartal.

Mange selskaper melder nå om kunder som enten sier opp avtaler eller legger prosjekter på is.

- Har dere merket at aktiviteten er gått ned?

- Ikke direkte, men jeg vil ikke gå i detalj på prosjekter enkeltvis. Vi merker fortsatt sterkt behov etter ekspertise på .net, java og SAP og vi vil fortsette å ansette folk etter behov.

Eirik Andersen kjenner ikke til at selskapet skal nedbemanne. Accenture globalt har 187.000 ansatte.

    Les også:

Til toppen