Lar IT-kvinner fryse ned egg

Apple og Facebook med tilbud til sine ansatte.

Lar IT-kvinner fryse ned egg
FRY(N)SEGODE: Medisinsk assistert befruktning med tilbakesetting av frosne befruktede egg er en kostbar prosess, og siste skrik som et gode blant IT-gigantene i Silicon Valley. Bilde: L. Souci/Corbis/All Over Press

Rotteracet i Silicon Valley har tilsynelatende nå blitt så heftig at bransjen oppmuntrer kvinner til å vente med barn.

Apple og Facebook er blant selskapene som nå betaler sine kvinnelige medarbeidere opptil 20.000 dollar for å dekke kostnaden ved å fryse ned eggene deres.

Nedfrysing eller kryopreservering av befruktede egg er nå siste skrik innen frynsegoder som IT-gigantene tilbyr sine ansatte, hvis vi skal tro Business Insider og NBC News.

Gratis mat, transport til og fra arbeidsplassen, fri barnepass og gunstige helse- og forsikringsordning er andre kjente eksempler på frynsegoder som skal være ganske utbredt i USAs teknologimekka.

Foreløpig er de nevnte IT-selskapene alene om å ta regningen for nedfrysing av egg, men ingen vil la seg overraske hvis også konkurrentene kaster seg på.

For tiden foregår det et kappløp blant teknologibedrifter i området om å tilby de beste frynsegodene, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som skriver at tiden da feite lønninger var tilstrekkelig er forbi.

Facebook lokker også med en pengegave på 4.000 dollar til ansatte som blir foreldre for første gang. Pengene er kjent som "baby-cash" og kan brukes på hva de måtte ønske.

Kvinners rettigheter og lønnsgapet mellom kjønnene har også vært et ganske tydelig tema i amerikansk IT-bransje den siste tiden.

    Les også:

Les mer om: