FORBRUKERTEKNOLOGI

Låser ned gamle blogger

Google fryser kontoer som har ligget brakk.

26. sep. 2011 - 13:06

Brukere som har eldre kontoer på Blogger.com og Blogspot.com, må denne uken logge seg inn – eller miste tilgangen for alltid.

I april bestemte Google at gamle kontoer på disse nettjenestene skal stenges ned. Førstkommende fredag dropper de all støtte for de som ikke har benyttet seg av tilgangen til disse tjenestene siden 2007.

Hvis en konto har stått uvirksom siden den gangen, blir det fra fredag ikke lenger mulig å få tilsendt påloggingsdetaljer.

Du får heller ikke logget deg inn hvis du skulle huske brukernavn og passord. Bloggene blir imidlertid bevart, men vil i praksis da ikke kunne fjernes.

Slike kontoer blir dermed stående uten redigeringsmuligheter, advarer Datatilsynets publikumstjeneste Slettmeg.no i en pressemelding.

- Google tilbyr ingen support for brukere som har mistet tilgang til bloggen annet enn at de kan få tilsendt pålogningsdetaljer på nytt til eposten de registrerte bloggen på. Om en ikke husker denne eller i dag ikke har tilgang til denne, så vil en ikke få slettet gamle blogger, sier prosjektleder Ole Morten Knudsen i Slettmeg.no.

Noe av årsaken til advarslen ligger nok i at både Datatilsynet og Slettmeg.no tidligere har reagert kraftig på nettopp bloggvirksomheten til Google.

Ifølge dem har Blogger og Blogspot vært en frihavn for sjikane på internett.

Trakassering og injurierende innhold på det som er en av nettets største publiseringstjenester blir ifølge Datatilsynet aldri fjernet, selv etter gjentatte klager.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.