Last ned ferdig utgave av Google Chrome

Etter bare 100 dager er Chrome ute av beta, og klar for full kamp mot Internet Explorer.

Last ned ferdig utgave av Google Chrome

Etter bare 100 dager er Chrome ute av beta, og klar for full kamp mot Internet Explorer.

Google overasket mange da de tidligere i høst lanserte en sin egen nettleser, Chrome, i beta. Den kom rett etter at Microsoft var klar med beta 2 av Internet Explorer 8.

Chrome har blitt møtt med stor interesse, og det er tydelig at Google satser aggressivt på å raskt bygge den opp. Nettlesermarkedet har vært mer åpent enn på mange år, etter at først og fremst Firefox har klart å spise markedsandeler av Microsofts Internet Explorer.

Programvaregiganten fra Seattle har sett hva som var i ferd med å skje, og har løftet opp utviklingsinnsatsen på nettleseren igjen og med IE8 satser de også på å være flinke til å følge åpne webstandarder.

Den største kampen i IT-bransjen pågår for tiden på nettet. Google har langt på vei lykkes i å flytte store deler av dataprosesseringen ut i nettskyen, og Microsoft har tatt opp hansken med en massiv investering i flere gigantiske serverparker, samt et eget operativsystem spesiallaget for dette formålet.

I en slik kamp er det viktig for aktørene å være brukernes foretrukne valg når de skal ut og surfe nettet. Flere tjenester blir gjerne integrert i nettleseren, og dette gjelder spesielt søkemotorene. Det store flertallet av verdens internettbrukere tar seg ikke bryet med å endre standardinnstillingene for hvilken søkemotor som skal brukes, og det blir derfor viktig for konkurrenene å få sin nettleser på plass flest mulig steder.

Google har i stor grad lykkes med dette på Firefox og den norske nettleseren Opera, men Microsoft har fortsatt hjemmebanefordelen med sin Internet Explorer.

Både Google og Microsoft har inngått diverse avtaler der de betaler for å få sin søkemotor som standardvalg hos PC-leverandører og andre. Med Chrome håper Google på å ta denne strategien et skritt lengre. De har inngått flere avtaler om å levere sin nettleser, men for at det skal kunne skje må de raskt bli ferdig med betaperioden.

Opprinnelig ble det forventet at Chrome skulle være ferdig i januar, men tidligere denne uken ble det klart at det ville skje raskere enn det. Da sa Google-direktør Marissa Mayer at Google «nå tar Chrome ut av beta».

Hva hun mente med nå var ikke helt klart, men torsdag erklærte Google betaperioden for over på sin offisielle blogg.

Den er nå klar for nedlasting etter bare cirka 100 dager med betatesting.

Her kan du laste ned Google Chrome.

    Les også:

Til toppen