FORBRUKERTEKNOLOGI

Last ned Firefox 2.0 allerede nå

Selv om den ennå ikke er offisielt lansert, er Firefox 2.0 allerede tilgjengelig for nedlasting.

Mozilla skal senere i dag lansere Firefox 2.0, den største oppgraderingen av nettleseren til nå. Men mye tyder på at den ferdige utgaven allerede er tilgjengelig for nedlasting.

En rekke nye mapper ble i går opprettet på Mozillas FTP-server, og alt tyder på at innholdet i disse er ulike utgaver av av versjonen som skal lanseres senere i dag. Det er i hvert fall ikke snakk om RC3-utgaven, for installasjonsfilene har forskjellig PGP-signatur. Men Mozilla oppgir til Ars Technica at man har begynt forberedelsene på lanseringen, men at det ikke garanteres at filene på serveren er de endelige.

Firefox 2.0 vil leveres med støtte for Windows, Linux og Mac OS X, på en rekke forskjellige språk.

Blant nyhetene er innebygd stavekontroll, phishing-beskyttelse, Javascript 1.7 og bevaring av brukersesjoner.

Du kan laste ned Firefox 2.0 herfra, men Mozilla ser helst at brukerne venter til den offisielle lanseringen har skjedd. Årsaken til dette er først og fremst at man da er bedre forberedt til å håndtere mengden av nedlastinger som vil skje. Det ideelle er likevel å velge oppdateringsfunksjonen i Firefox.

    Les også:

Noe av ulempen med nye utgaver av Firefox, er at mange av utvidelsene midlertidig slutter å fungere. digi.no opplever at utvidelser som Clean and Close, Copy Plain Text, Copy URL+, CTC, Download Embedded, Download Manager Tweak, Fastfox, FirefoxView, Gcache, Menu Editor, Open Long Url, Show Image, Tab Mix Plus, Table Sort, TinyUrl Creator, Update Notifier, UrlParams, View Formatted source, View Image Backgrounds og xMirror blir deaktivert når man oppgraderer fra Firefox 1.5.x til 2.0.

Dette skyldes primært at utviklerne av disse utvidelsene ikke har oppdatert utvidelsene til å støtte den nyeste versjonen av Firefox, noe som ofte bare krever endring av en parameter. Dette kan løses av sluttbrukeren ved å aktivere utvidelsene ved hjelp av nok en utvidelse, Nightly Tester Tools, som støtter Firefox 2.0.

Noen av de nevnte utvidelsene, blant annet Tab Mix Plus, fungerer likevel ikke helt godt. Årsaken kan være ny funksjonalitet i Firefox 2.0 som overlapper med funksjonaliteten i utvidelsen, for eksempel sesjonsbevaringen. I slike tilfeller må man bare vente til en ny og oppgradert utgave av utvidelser har kommet på plass. I motsatt tilfelle vil man kunne oppleve ustabilitet og krasj.

Tilsynelatende er det problemfritt å installere den forrige versjonen på nytt hvis ting skulle skjære seg helt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.