Last ned med BitTorrent uten bruk av PC

Flere selskaper bygger nå inn støtte for BitTorrent i maskinvare for konsumentmarkedet.

Last ned med BitTorrent uten bruk av PC

Flere selskaper bygger nå inn støtte for BitTorrent i maskinvare for konsumentmarkedet.

BitTorrent annonserte i går et samarbeid med flere globale maskinvareleverandører om markedsføring av konsumentprodukter med innebygd støtte for BitTorrent-plattformen. Flere av produktene finnes allerede på markedet, i hvert fall i USA og Japan.

BitTorrent er en svært effektivt plattform for levering av store filer over Internett.

Blant annet Asus, Planex og QNAP skal nå implementere BitTorrent i digitale enheter for konsumentmarkedet.

- I USA alene, vil 30 millioner husholdninger ha et underholdningsnettverk innen 2010. Leverandører av konsumentelektronikk leter fortsatt etter Rosetta-steinen for det nettbasert underholdningsmarkedet, sier Harry Wang, analytiker ved Parks Associates, i en pressemelding.

- For å komme videre forbi det første stadiet med tidlige bruker, må leverandørene alliere seg med tilbydere av tjenester og innhold, programvareutviklere og silisiumdesignere for å bygge eleganse og brukervennlighet inn i produktdesignet, samt gjøre populært, digitalt innhold lett tilgjengelig for brukerne i hele hjemmet. BitTorrent, som er en verdenskjent standard for høy-kvaltitets leveranse av digitalt innhold, anerkjennes som en nøkkelingrediens i verdenen bestående av nettilknyttede enheter, mener Wang.

- BitTorrent kommer helt klart til å bli standardplattformen for nedlasting av digital underholdning med høy kvalitet, noe som gjør dem til en nøkkelpartner for oss og en nøkkelingrediens i vårt produktveikart, sier TenLong Deng, visepresident for trådløse produkter hos Asus.

Blant produktene som kan ventes å komme med BitTorrent-støtte, er trådløse rutere, medieservere og nettverkstilknyttede lagringsenheter (NAS). Den innebygde støtten skal gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til lovlig innhold over nettet uten å måtte sitte ved PC-en.

For eksempel vil en BitTorrent-tilpasset ruter gjøre det mulig for brukerne å koble seg til nettet, planlegge en nedlasting og gjennomføre denne uten at en det kreves at en tradisjonell PC benyttes.

- Disse enhetene utgjør stedene hvor folk vil lagre mediefilene i framtiden. Folk vil ikke klusse med sine hjemme-PCer lenger. I samarbeid med disse enhetene tillater vår teknologi at en hel familie deler en jukebox, sier Ashwin Navin, medgründer og president i BitTorrent. Selskapet har tidligere inngått avtaler med flere innholdsleverandører, blant annet Warner Bros.

En talskvinne for BitTorrent sier at selskapet rundt årsskiftet vil åpne en videobutikk på nettet hvor innholdet gjøres tilgjengelig via BitTorrent-plattformen.

Til toppen