FORBRUKERTEKNOLOGI

Last ned OLPC og bruk den på egen maskin

Snart får barn i utviklingsland den superenkle barne-PCen, og nå kan du også ta den i bruk.

18. apr. 2007 - 08:55

One Laptop Per Child er et prosjekt som har satt seg som mål å gi unger i utviklingsland tilgang til utdanning gjennom å gi de en bærbar PC spesielt tilpasset opplæring av barn.

Maskinen vil bli solgt til regjeringer i utviklingsland for ned mot 100 dollar per stykk. Da må de imidlertid bestille minst en million enheter. Foreløpig er prisen nede i 130-140 dollar per enhet, men prosjektet tror de vil greie å nå målet om en pris på 100 dollar etterhvert.

OLPC er ikke bare en billig maskin. Prosjektet har også hatt som mål å designe en maskin som er bedre tilpasset målgruppens behov både på grensesnitt og sikkerhetssiden.

Systemet er blant annet designet slik at hver enkelt applikasjon kjører i en egen virtuell for å hindre at et eventuelt sikkerhetshull skal kunne ødelegge for hele maskinen.

digi.no fikk gleden av å prøve ut testeksemplaret som Operas teknologisjef, Håkon Wium Lie fikk tilsendt like før jul. Her kan du lese om vårt førsteinntrykk av maskinen.

Siden den gang har systemet blitt oppgradert flere ganger og nå kan du selv laste det ned for å prøve det ut på din egen maskin.

Her kan du laste ned OLPC i et ISO-image.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.