Lavere ADSL-priser, men ikke til deg

Telenor har senket prisene de krever for linjeleie av NextGenTel, men ADSL-leverandøren lar ikke dette komme kundene til gode.

Telenor har senket prisene de krever for linjeleie av NextGenTel, men ADSL-leverandøren lar ikke dette komme kundene til gode.

Den største av Telenors konkurrenter på de raske ADSL-internettlinjene, NextGenTel, har fått bedre betingelser. Selskapet leier linjene som Telenors har strukket frem til landets husvegger og nå har Telenor satt ned prisene.

Post- og teletilsynets kontinuerlige press på Telenor har vært sterkt påvirkende for vårt gjennomslag i forhandlingene, sier NetxGenTel-sjef Olav Stokke til digi.no.

NextGenTel leier både egne linjer og linjer de deler med Telenor. Månedsprisene for en egen linje er redusert fra 168 til 135 kroner og en delt linje (det mest vanlige) er redusert fra 125 til 92 kroner i månder. Men priskuttet på 33 kroner dukker ikke opp på kundenes regning - NextGenTel setter ikke ned prisen.

- Det viktigste nå i den norske telebransjen er å sikre at Telenors konkurrenter går med overskudd, det er det eneste som vil sikre konkurranse over tid. Vi vil i stedet for å redusere prisene bruke priskuttet til å bygge ut raskere og til flere kunder, sier Stokke til digi.no.

Han vet ikke om det rom for flere priskutt.

- Vi har ikke noen formening om det er rom for lavere pris, men de nye prisene er fornuftig samtidig som de gir Telenor marginer til å opprettholde kvaliteten i sitt nett, mener Stokke.

På sikt tror han at ADSL-prisene vil stige, ikke falle.

- I utlandet, blant annet Sverige, ser vi at prisene stiger, sier Stokke.

Til toppen