JUSS OG SAMFUNN

Lavprisselskapet Telmore gir opp i Norge

Det TDC-eide mobilselskapet Telmore skulle kapre ungdommene i mobilmarkedet, men må gi opp.

5. mars 2007 - 13:45

TDC-eide Telmore ville tilby billig mobiltelefoni som kundene selv kunne administrerer via Internett. Ambisjonen var å få så mange kontantkortbrukere som mulig over på online mobiltelefoni.

Men i en pressemelding i dag varsler Telmore overraskende at de nå trekker seg ut av det norske markedet. Kundene føres over til navnebroren Talkmore.

– Valget om å stoppe kommer som en konsekvens av endret strategi for Telmore i Norden, sier markedssjef Christian A. Aanestad.

Det danske mobilselskapet Telmore startet opp i Norge i september i fjor. Nå varsler selskapet at de senest 15. april vil stanse sine aktiviteter i det norske markedet.

- Selv om vi har hatt en jevn kundetilstrømning siden oppstarten, og vi har vært rimelig fornøyde med utviklingen, så har vi ikke lenger den samme tålmodighet som da vi startet opp i fjor, forklarer markedssjef Christian A. Aanestad.

Han legger også til at Telmore i Norge hadde håpet at norske telemyndigheter ville være betydelig mer aktive i å tilrettelegge for en større konkurranse i det norske mobilmarkedet:

- Post- og Teletilsynet bør komme mye mer aktivt på banen for å sørge for bedre rammevilkår for videreselgerne, slik at forbrukerne kan få nyte godt av lavere priser. Fortsatt er det norske markedet preget av en duopolistisk konkurransesituasjon med to store aktører som i hovedsak kontrollerer markedet seg imellom, til disfavør for mobilkundene, sier Aanestad.

    Les også:

Telmore Norge sender i dag ut informasjon til kundene via e-post hvor man informerer dem om at Telmore Norge stanser videre virksomhet, og at man for å best mulig hjelpe kundene videre, har laget en avtale om å flytte alle kunder over til den norske mobiloperatøren Talkmore.

- Vi mener å ha kommet frem til en god løsning på vegne av Telmores kunder, som vil fortsatt få et godt tilbud i tiden fremover, hevder Aanestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.