BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ledere skyr videokonferanser

To av tre norske topp- og mellomledere har aldri brukt det, viser InFact-undersøkelse.

Daniel Wormnæs i FotoPhono mener undersøkelsen avdekker et stigende potensial for leverandører av videokonferanseløsninger.
Daniel Wormnæs i FotoPhono mener undersøkelsen avdekker et stigende potensial for leverandører av videokonferanseløsninger. Bilde: FotoPhono
31. okt. 2011 - 11:01

På oppdrag fra FotoPhono har analysebyrået InFact gjennomført en undersøkelse blant 600 norske topp- og mellomledere om deres erfaringer med videokonferanser.

64 prosent svarer at de aldri har brukt videokonferanse i sin arbeidssituasjon.

I det offentlige har 66 prosent aldri brukt videokonferanse. I privat virksomhet er andelen 62 prosent.

Kjønnsfordelingen er svært ulik. 43 prosent av mannlige ledere har deltatt i en videokonferanse i forbindelse med jobben. Blant kvinnelige ledere er andelen 28 prosent.

Aldersgruppen med størst erfaring med å bruke videokonferanser på jobb er den mellom 40 og 59 år. Andelen brukere er 40 prosent.

Den typiske grunnen til at ledere ikke bruker videokonferanser, er mangel på utstyr. Av dem som ikke bruker videokonferanser, oppgir 49 prosent utstyrsmangel som grunn. Innen privat virksomhet skylder 51 prosent på utstyrsmangel, innen offentlig virksomhet sier 46 prosent av ikke-brukerne at utstyrsmangel er grunnen. For øvrig oppgir 19 prosent av ikke-brukerne at de foretrekker telefon eller personlige møter.

Regionleder Øst i FotoPhono, Daniel Wormnæs, sier at undersøkende avdekker et stigende potensial for leverandør av videokonferanseløsninger.

– Det handler mye om å få vist frem de fordelene bruk av video gir, ikke minst hvilke bruksområder det egner seg best for. Video skaper en samhandling på tvers av avdelinger og geografi som er vanskelig å få til på samme nivå med å drive reisevirksomhet mellom lokasjoner. Beslutninger kan tas raskere, sier Wormnæs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.