RESULTATERFINANS

- Legg ned Tandberg Data

Katastrofen så mange fryktet ble idag et faktum for Tandberg Data. - Den beste ideen er å legge ned hele selskapet, sier en analytiker etter dagens sjokkmeldinger fra selskapet.

Eirik Flaa
19. juni 1998 - 19:08

IT-indeksen fortsatte nedturen fredag og avsluttet dagen ned 1,3 prosent til 1367,07. Nok en gang var det Tandberg Data som dominerte bildet. Selskapet meldte i morgentimene om at resultatet for andre kvartal trolig ville ligge på minus 15 millioner kroner og mistankene fra flere analytikere ble dermed bekreftet. Selskapet måtte også medgi at det heller ikke ble noen avtale på MLR1 med Compaq.

- Den beste ideen er kanskje å legge ned hele selskapet. Etter emisjonen i vinter er det kapitalreserven i selskapet for mellom 13-14 kroner per aksje, og jeg tviler på om driften er verd mellomlegget, sier en analytiker til digi.no. Han mener dessuten at det er merklelig at selskapets ledelse ikke har kunnet melde om selskapets situasjon på et tidligere tidspunkt.

- Det eneste som taler mot dette er at tidligere administrerende direktør Jon Bjørstad kjøpte aksjer for en måned siden, sier analytikeren som også er svært skeptisk til selskapets fremtid på lengre sikt.

- Lagringsmarkedet ser ut til å bli svært tøft, og jeg tror bare noen få overlever. Som et lite selskap lokalisert i verdens utkant, tror jeg ikke Tandberg Data er ett av disse, sier analytikeren.

Tandberg Data endte dagen på 26 kroner etter en mindre oppgang mot slutten av dagen. Dette tilsvarer en nedgang på 25,7 prosent, og Mosvold Farsund benyttet anledningen til å kjøpe 400.000 aksjer i selskapet til 24,10 kroner.

En aksje som også har fått mye juling den siste tiden er Tandberg Television. Fallet har vært ledet an av meldingen om selskapets kraftige fall i omsetningen i inneværende kvartal, men markedet er positiv til utviklingen på lengre sikt. Flere meglerhus har positive analyser ute, og Tandberg Television ble dermed fredagens kursvinner med en oppgang på 12 prosent til 60,50 kroner.

Omsetningen kom seg ned på et normalt nivå igjen fredag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for i overkant av 1 millard kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.