Legger ned Chrome Frame

Google ser ikke lenger behov for å levere krykker til gammel IE.

Legger ned Chrome Frame
Google mener at tiden er inne for å pensjonere Chrome Frame. Bilde: digi.no

Selv om mange pc-brukere i bedrifter og andre virksomheter fortsatt er låst til å bruke en gammel versjon av Internet Explorer, er problemet mye mindre nå enn i 2009, da Google kom med Chrome Frame.

Chrome Frame er en plugin til Internet Explorer som gjør det mulig å vise innholdet i Microsofts nettleser, men med en Chromes rendering- og JavaScript-motorer. Dette gjør det mulig for brukere av eldre IE-utgaver å se webinnhold som er basert på nyere teknologier enn det de gamle IE-utgavene egentlig støtter.

I går kunngjorde Google at Chrome Frame skal legges ned. Årsaken er at de aller fleste nå bruker en moderne nettleser. Nesten alle som benytter IE6 gjør dette i Windows XP, og som kjent vil Microsoft «ta livet av» Windows XP i april 2014, ved at det ikke lenger vil gi ut sikkerhetsoppdateringer til snart 12 år gamle operativsystemet. De som fortsatt benytter Windows XP bør derfor allerede være godt i gang med å planlegge en oppgradering til et mer moderne system.

Hvor mange det er som faktisk har benytter Chrome Frame, er uklart. Omkring 0,1 prosent av besøkene på digi.no den siste måneden har skjer med en versjon av Internet Explorer med Chrome Frame installert.

Google vil fortsatt støtte og oppdatere Chrome Frame fram til januar 2014, men så er det slutt. Utviklere med applikasjoner som peker brukere til Chrome Frame, bes endre applikasjonene slik at de ber brukerne om å oppgradere til en moderne nettleser.

– Det er uvanlig å bygge noe og så håpet at det til slutt gjør seg selv foreldet. Men i dette tilfellet ser vi på pensjoneringen av Chrome Frame som bevis på hvor langt weben har kommet, avslutter Robert Shield, Chrome-tekniker i Google, i kunngjøringen.

    Les også:

Les mer om: