BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lekkasje om ny Photoshop

Adobe skal ved en feil ha lagt ut en pressemelding om lanseringen av neste utgave av Photoshop.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mars 2005 - 12:39

Adobe vil trolig komme med en ny utgave av utbredte grafikkverktøyet Photoshop neste uke. Ifølge nettstedet Neowin, fanget søketjenesten Google opp en pressemelding som ikke var ment for publisering ennå. Pressemeldingen var datert den 4. april. Før Adobe fikk fjernet den igjen, var skaden skjedd.

Påstandene om at pressemeldingen er ekte, støttes av at Adobe Systems Norge har invitert pressen til en "stor annonsering" i slutten av neste uke.

En kopi av pressemeldingen er gjengitt her. Den forteller at Photoshop CS2 vil bli tilgjengelig for Windows og Mac OS X i mai, i hvert fall i USA og Canada - enten som et separat produkt eller som en del av Adobe Creative Suite 2, som skal annonseres samtidig. Internasjonale utgave av Photoshop CS2 skal komme i salg rundt månedsskiftet mai/juni.

Ifølge pressemeldingen skal Photoshop CS2 inkludere flere og bedre verktøy for å fjerne skjønnhetsfeil, røde øyne, linsefeil og andre forstyrrende elementer.

Det skal være mulig med ikke-destruktiv redigering, i tillegg til opprettelse og redigering av 32-bits High Dynamic Range-bilder (HDR) - et bildeformat som skal være velegnet i forbindelse med 3D-grafikk og avanserte komposisjoner.

Vanishing Point skal være et nytt, innebygd verktøy som skal redusere tiden det tar å retusjer bilder og fotografier ved å la brukerne klone, male og transformere bildeobjekter samtidig som det visuelle perspektivet beholdes.

Image Flow skal derimot gjøre det enklere å brette, strekke, trekke, vri eller omsvøpe et bilde ved å velge forhåndssatte eller brukertilpassede kontrollpunkter.

Filutforskeren i Photoshop er blitt døpt om til Adobe Bridge, som vil fungere som et integrasjonsverktøy på tvers av de forskjellige produktene som skal være inkludert i Adobe Creative Suite 2. Adobe Bridge skal i tillegg gi brukeren tilgang til Adobe Stock Phtoos, en ny fototjeneste hvor brukeren kan kjøpe royaltyfrie bilder fra fem leverandører.

Gjennom arbeidsflytfunksjonalitet i Camera Raw 3.0 skal flere filer i råformat kunne konverteres om til JPEG, TIFF, DNG eller PSD-formatene samtidig, gjerne i bakgrunnen uten at selve Photoshop lastes.

Brukergrensesnittet i Photoshop CS2 skal være mer oppgavetilpasset, slik at det blir enklere å finne den funksjonaliteten som behøves for en spesifikk oppgave.

Flere detaljer om nyhetene finnes i kopien av pressemeldingen.

Photoshop CS2 skal koste 599 dollar for fullversjonen, eller 149 dollar for oppgradering fra en tidligere Photoshop-utgave.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.