BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lekkasje viser mer av neste Windows-versjon

En ny lekkasje viser hva Microsoft planlegger i oppfølgeren til Windows XP. Et nytt filsystem vil åpne nye muligheter. Her er skjermdumpene.

5. mars 2003 - 11:45

Tidligere kopier av Longhorn, som neste versjon av Windows for PC-er foreløpig heter, har vist elementer av grensesnittet. Men nå begynner enkelte sider av det Microsoft planlegger skal ligge under å bli klart.

Longhorn skal ikke lanseres før til mot slutten av 2004, men lekkasjene avslører også noe av det som kommer i neste versjon av SQL Server, som skal lanseres senere i år, skriver Cnet.

Den største nyheten foreløpig er at Microsoft skal bytte ut filsystem, måten filene lagres og organiseres på harddisken. Hittil har FAT dominert på PCer og NTFS på WIndows-servere. Nå arbeider Microsoft med WinFS (Windows File System), noe som skal gi raskere og bedre søk. Trolig vil WinFS dukke opp først i den nye SQL Server, men ikke i Windows Server 2003.

Her har vi samlet en serie skjermdumper som viser de foreløpige største nyhetene i Longhorn.

I dag må du velge filtype, kanskje deler av filnavn eller søke etter tekst du vil finne. Men WinFS vil du kunne be om få se på "bilder av Per". Du skal også kunne stille spørsmål som på Google og søke etter svar på "Hva er en brannvegg" på din egen maskin eller bedriftens servere.

    Les også:

En nyhet i Longhorn er at installeringen er gjort nesten helt automatisk - du blir ikke spurt om noe og trenger ikke å sitte ved maskinen for å velge og klikke prosessen fremover.

Som tidligere lekkede skjermdumper viser, har Microsoft også gjort mindre endringer for å vise dine filer og lagrede bilder, musikk og video. En viktigere nyhet er kanskje at Microsoft nå har laget en "My Contact"-mappe som lagrer ditt adresse-register slik at alle programmer kan bruke det.

Longhorn inneholder også en nedlastningsprogram av den typen du i dag finner mange av på nettet. Slike programmer håndterer avbrudd i nedlastningen av store filer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.