Lenovo med Telenor 3G på nye bærbare

En lekkasje fra Lenovo bekrefter en avtale med Telenor om integrert 3G på nye bærbare.

Lenovo med Telenor 3G på nye bærbare
Bilde:

I forrige uke avslørte Daily Tech detaljer om tre nye bærbare fra Fujitsu, basert på Intels 4. generasjon Centrino, også kjent som «Santa Rosa». I dag melder den samme publikasjon om en tilsvarende lekkasje fra Lenovo: nye Thinkpad T61 og R61.

Lenovo-nyhetene er faktisk publisert på disse offisielle nettsidene: Thinkpad R61 og Thinkpad T61. Begge tilbys i svært mange varianter. Vekten er fra 2,2 kilogram og oppover, fullt utstyrt. Det er en lang rekke mulige konfigurasjoner av prosessor, disk, minne og så videre.

Det går fram av omtalen av både T61 og R61 at det er gjort avtale med flere mobiloperatører, blant dem Telenor, om integrert 3G-mobil på varianter av begge.

Modeller med integrert 3G fra Vodafone og Cingular skal være tilgjengelig fra mai. Disse skal benytte brikkesettvarianten med integrert grafikk.

I juli vil det være tilgjengelig modeller av T61 og R61 med grafikk fra tredje part, det vil si kraftigere grafikk enn den integrerte. Disse vil kunne leveres med integrert 3G fra Vodafone, Swisscom, Telenor, Telus og Cingular.

Det skulle innebære at T61 og R61, med integrert 3G fra Telenor, vil kunne leveres til norske kunder fra juli.

Ingen i Lenovo Norge er tilgjengelig for kommentarer i dag.

Santa Rosa omfatter blant annet prosessoren Intel Core 2 Duo, brikkesettet Intel Mobile 865, «Turbo Memory» harddisk-cache i flashminne (kodenavn: Robson) og pre-11n trådløst lokalnett som er kompatibelt med 11g og 11b. Santa Rosa har ikke integrert 3G-mobil. Intel har utsatt Wimax til 5. generasjon Centrino («Montevina»).

Fujitsus kommende Santa Rosa-maskiner er i produktfamilien FMV-Biblo, og kan ventes i Europa som del av Fujitsu Siemens’ Lifebook-familie. Nyhetene kommer i varianter med 15,4 eller 13,4 tommers skjermer. Det japanske markedet er først ute. Det er uvisst når salget skal begynne i Europa.

    Les også: