Lenovo tilbakekaller 200.000 PC-batterier

Lenovo melder at ytterligere 200.000 kunder har PC-batterier som kan være brannfarlige.

Lenovo tilbakekaller 200.000 PC-batterier

Lenovo melder at ytterligere 200.000 kunder har PC-batterier som kan være brannfarlige.

Den USA-baserte kinesisk-eide PC-produsenten Lenovo melder at de i samarbeid med amerikanske forbrukermyndigheter trekker tilbake rundt 205.000 PC-batterier.

Lenovo sier disse batteriene kan overopphete og utløse brann. De vil erstattes uten omkostninger for kunden.

Batteriene passer til følgende modeller av (IBM) Thinkpad:

  • seriene R60 og R60e
  • seriene T60 og T60p
  • seriene Z60m, Z61e, Z61m og Z61p

.

Tilbakekallingene omfatter bare noen av batteriene til disse modellene, nærmere bestemt noen eksemplarer av en større type batteri med ni celler og utvidete levetid, med delenummer FRU P/N 92P1131.

Kunder med denne typen batteri kan på denne nettsiden sjekke om deres batteri er blant dem som omfattes av tilbakekallingen: Lenovo battery recall. Et stykke ned på denne siden er et felt der de kan taste inn tallene på strekkoden til batteriet. Hvis systemet avgjør at batteriet er blant de tilbakekalte, oppgis oppskriften på hva man skal gjøre videre.

Problemet med brannfarlige PC-batterier dukket opp i august i fjor, og Sony, som leverer batterier til svært mange globale PC-produsenter, innrømmet feil i produksjonsprosessen. Hittil er nærmere ti millioner PC-batterier kalt tilbake, til store tap for Sony og deres partnere.

I september ble det kjent at en Lenovo-PC hadde tatt fyr på et fly, og uken etter kalte Lenovo tilbake en halv million batterier.

Den nåværende tilbakekallingen kommer i tillegg til den i fjor høst.

    Les også:

Til toppen