JUSS OG SAMFUNN

Leserbrev: - Morsom sikkerhetsmodell, Amnesty

Jeg har med stor forundring lest om Amnestys nettløsning for donering av penger. Datastudent Ove Gram Nipens leserinnlegg var en tankevekker, og Mind Norges leserinnlegg var interessant. Interessant er ordet, kommenterer kjemistudent Jahn Otto Andersen.

Jahn Otto Andersen
29. okt. 1999 - 09:49

Interessant er ordet.

For Mind har valgt en interessant og morsom sikkerhetsmodell.

La sammenlikne sikkerhetsmodellen med et lokale der kun visse personer kan få slippe inn. Måten jeg ville gjort det på (nå er jeg kjemistudent, ikke datastudent, men jeg vil nå uttale meg likevel) er å la en eller flere vakter stå ved inngangsdøren og sjekke at de som vil inn virkelig har lov til å komme inn.

Mind Norge har valgt en interessant og morsom løsning: Å la en låvedør stå åpen og slippe inne alle som vil, for så å løpe rundt i lokalet for å kaste ut de som ikke har lov til å være der.

Interessant er ordet.

I etterkant skylder de på at de faktisk hadde bestilt vakter som kunne passe på den lille døra, men at de ikke kom. Selv for en kjemistudent er det ikke vanskelig å sette opp SSL på en webserver. Da burde det vel ikke være vanskelig for et Internett-firma som påtar seg å lage betalingsløsninger.

Men løsningen er interessant og morsom, den.

Jeg synes likevel datastudenten Ove Gram Nipen er litt vel krass i kritikken mot Mind Norge. De viser tross alt den innovativiteten som databransjen er kjent for. Tenk hvis P3 (som Nipen nevner) hadde vært litt nyskapende og gjort det på samme måte? Da hadde vi fått nye og morsomme radioprogrammer. La oss tenke oss en liten vri på "nattønsket":

"Jeg, jeg heter Lise og vil hilse til alle kollegene mine i CyberBuzzWord Consulting A/S. Jeg vil samtidig donere 5000,- til Redd Barna. Kredittkortnummeret mitt er 1234 56789 1001112. Jeg vil gjerne høre Pink Floyd med 'Money'".

Det hadde vært innovativt, det!

Mvh

Jahn Otto Andersen

Kjemistudent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.