Lesernes forslag, del 2:

6: Ikea II: Arena

Setting: Det er supersalg på Ikea, og nok en gang må Olga Lårhals finne frem sine stålforsterkede krykker m/titanlegerte ispigger, neshornskinnveske m/blyinnlegg og honnørkort til bussen for å få tak i lampeskjermen som nettopp er satt ned med 40 prosent, og som er den eneste lampeskjermen på den nordlige halvkule som matcher gulvlampen hun ofret venstre øre og 99 kroner for under forrige salg.

Men pass opp, erkefienden Rigmor Mortis er også interessert i den samme lampeskjermen! Det er duket for den endelige duellen mellom de to erkerivalene!

Konsept: Velg selv om du vil ta rollen som Olga Lårhals, Rigmor Mortis eller NATOs fredsbevarende styrker i dette bloddryppende eposet om mot, styrke og minstepensjon. Slå, spark, bit, klor, spytt og bann deg gjennom dine fiender for å finne de mest nedsatte varene i dette unike spillet som for første gang kombinerer nærkampspillenes brutalitet med kjøp-og-selg-spillenes kremmerånd og kvalitetsforståelse. Få bonus for å parkere på handikapplassen og for å sjikanere betjeningen. Test din utholdenhet i det heseblesende rulletrappkappløpet og prøv treffsikkerheten din i bonusbrettet "Ballkrig på lekerommet". Tror du at du har sterk nok mage kan du også våge deg inn på kafeteriaen hvor det serveres fettdryppende pommes frites, sjøldaue pølser og kaffe tynnere enn Always.

Annet: Last også ned demoen på Ikea II Racer som er tilgjengelig nå. I dette spillet kjører du handlevogn om kapp med dine medkunder i et forsøk på å slippe den verste køen ved kassa. Spillet benytter en videreutviklet utgave av 3D-motoren brukt i det prisbelønnede spillet Rima 2000 Shopping Cart Massacre, som ble kritisert fordi handlingen ble sinket av betjeningens mas etter bonuskort.

7: Gatas kamp: Jakten på det neste skudd

Du er en narkoman i Oslos gater - kampen i hverdagen består av å få tak i nok penger til et nytt skudd. Tigg på gata, ran gamle damer, stjel i butikker, rapp mobiltelefoner og bilstereoer; mulighetene er mange.

Etter hvert som spillet går videre, trengs mer drastiske tiltak; man trenger flere skudd daglig, og må selge selv for å finanisere eget forbruk. Ingen steder er hellige, selg hasj og heroin på barneskolene og Prozac på gamlehjem. Men det er ikke alt - misbruket fører til flere problemer. Skylder du en langer masse penger? Ta ham før han rekker å ta deg. Bråk med politiet og torpedoer er også dagligdags - det gjelder å snike seg unna med bestikkelser og trusler.

Målet med spillet er å få nok penger og innpass i miljøet til å få tak i Det Ultimate Skudd - ditt livs tripp, som du ironisk nok tar en real overdose på.

8: På fylla, igjen!

I dette spillet skal du ut på byen sammen med et par personer som kaller seg dine venner. De kan når som helst falle deg i ryggen. Målet for aftenen er å plukke opp en (fin) dame, men som spiller finner du fort ut at det er vanskelig nok å i det hele tatt å finne formen på vorspielet (dine "venner" spanderer karsk med aceton), bestille taxi i tide, finne tilfredstillende rent undertøy, skjorte uten flekker og gangbare sko, og hvis du kommer deg ut på byen så må du forbi dørvaktene (i DEN skjorta?!?), gidde å bruke 50 spenn på en halvliter og finne mot nok til å snakke med en dame i det hele tatt (dine 'venner' kommer bare til å jage henne bort likevel). De fleste gir opp lenge før de kommer til det siste stadiet...

9: Sim IT-ansvarlig

Det er ikke lett å få lært alt det du skal kunne, når "sluttbrukere" (de onde) og irrelevant informasjon (www.vg.no etc.) hele tiden forhindrer deg fra å fullføre surfingen din på de Internett-sidene der det står noe interessant. Samtidig står sjefen over deg å maser om ting som burde virke.

Ved å fikse nettet, ansette IT-slaver, og lyve for sjefen, og installere ting som er så lette å bruke at selv ansatte klarer å bruke det, samtidig som du klarer å styre unna de siste nyhetene om Pamela Anderson på VG-nett, kan du til slutt faktisk få gjort det du ønsker - surfe!

10: Hospital Manager

Du driver et offentlig sykehus. Av de få pengene sykehuset får, går mesteparten med til din lønning. Din oppgave er å tøye grensene så langt, at du får lov å ansette hvem som helst som leger og sykesøstre. I tillegg skal pasientene helst ligge på gulvet, for ikke å snakke om det perfekte: Stå! Poengsummen er lik bankkontobalansen din, og for å få den stor nok, må du være forberedt på å sette igang et skuespill når det er kontroll, slik at helsedepartementet tror du gjør en god jobb, men du trenger mer penger. Det er ingen grenser for hvor oppfinnsom en kan være i dette spillet, så lenge du får mer penger på kontoen din!

Disse - for å nevne noen - nådde ikke helt opp: Flyktningsmugler, Ond Consulting AS, Blitz mot Skinheads, Konkursrytter'n, POLitikk - Lokaliseringskampen Del III, SimSosialklient, Fotballpøbel, I rullestol - gjennom byen, Nullskatteyter, Stikk av svigermor, Turbuss 2000, Det store kappløpet: jobb, barn og partner.

Til toppen