Lett å omgå tastelåsen på iPhone

Hvem som helst kan ringe med din låste mobil.

Bug: Du trenger ikke lenger koden til tastelåsen på iPhone.
Bug: Du trenger ikke lenger koden til tastelåsen på iPhone.
26. okt. 2010 - 09:13

En nyoppdaget feil i Apples iOS 4.1 gir hvem som helst nær full tilgang til låste iPhones, helt uten å kunne koden.

I likhet med de fleste smarttelefoner har også iPhone en innebygget sikkerhetsmekanisme med tastelås. Ved å definere en firesifret kode låses mobilen når den settes i standbymodus.

Dermed skal du i prinsippet føle deg trygg på at ingen kan åpne den, for eksempel når du legger mobilen igjen på møtebordet ved et toalettbesøk. Mange tenker nok også at tastelås er et greit førsteforsvar mot datatap ved eventuelt mobiltyveri.

Men alle iPhones med nyeste versjon av operativsystemet kan lett åpnes, uten kjennskap til koden. Dette er uavhengig av om telefonen din er såkalt "jailbroken" eller ikke.

Bug: Du trenger ikke lenger koden til tastelåsen på iPhone.
Bug: Du trenger ikke lenger koden til tastelåsen på iPhone.

Alt du trenger å gjøre er å velge «Nødanrop» fra kodeskjermen, trykk deretter inn et ikke-nødnummer som ###. Deretter trykker man ringeknappen og låseknappen på mobilen umiddelbart etterpå.

Vips, så åpner kontaktlisten på mobilen seg, og du kan enkelt ringe til hvem det måtte være. Du kan også snoke blant kontaktene, slette kontakter osv, samt få tilgang til talepostkassen og ringeloggen.

digi.no merker seg at du ikke får tilgang til selve hjemskjermen, og dermed kan du ikke åpne programmer.

Det er imidlertid mulig å få tilgang til alle bildene som er lagret på telefonen. Alt du behøver å gjøre er å opprette en ny kontakt, og deretter definere et bilde for denne kontakten.

Feilen ble først rapportert av en bruker på nettstedet MacRumours fredag.

digi.no har selv forsøkt metoden, og kan bekrefte at det fungerer som bare det på vår helt vanlige iPhone 3GS med iOS 4.1 (uten "jailbreak").

Feilen er såpass alvorlig at Apple nok allerede er i full fart med å forberede en feilfiks som retter opp hullet. Inntil den kommer kan det være lurt å holde selv låste iPhones under oppsikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.