LG skal lansere Intel-basert «mobil»

Første offentlige demonstrasjon av «Mooorestown».

LG skal lansere Intel-basert «mobil»
(Bilde: Intel)

Første offentlige demonstrasjon av «Mooorestown».

Intel har erkjent at pc-ens posisjon som den viktigste datamaskinen til både privatpersoner og bedriftsbrukere er i ferd med å svekkes. Smartmobiler og andre håndholdte enheter er i ferd med å kunne brukes til mange av de samme oppgavene som tidligere var forbeholdt pc-en. Ikke minst gjelder dette kommunikasjonen med Internett.

Men Intels satsninger innen dette området har så langt vært lite vellykkede, i alle fall økonomisk. Men lite tyder på at selskapet har tenkt å overlate markedet helt til konkurrentene, som i stor grad satser på ARM-basert systembrikker.

Under forrige ukes Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas viste Intel for første gang fram en enhet basert på «Moorestown», selskapets neste-generasjons plattform for smartmobiler og andre mobile enheter. Moorestown skal lanseres dette halvåret, og de første enhetene basert på plattformen skal komme i salg i andre halvdel av året.

Moorestown er basert på den nyeste generasjonen av Atom-prosessoren, og skal blant annet trekke særlig lite strøm i hviletilstand. Men det er foreløpig uklart hvor raskt prosessoren vil være klokket.

LG Electronics GW990, basert på «Mooorestown»-plattformen til Intel.
LG Electronics GW990, basert på «Mooorestown»-plattformen til Intel. Bilde: Intel

Enheten som ble vist fram under CES var LG Electronics' GW990, som ifølge Intel er en smartmobil, men som er så stor at den trolig ikke er spesielt lommevennlig. Den kan antagelig like gjerne kalles for en MID (Mobile Internet Device) med støtte for mobiltelefoni.

GW990 skal komme i salg til høsten. Ifølge PC Magazine skal den være utstyrt med 4,8 tommers skjerm med en oppløsning på 1024x480 piksler. Enheten skal med et 1850 mAh-batteri kunne tilby taletid på opptil 4 timer og 300 timers standbytid. Dessuten er det kjent at den vil leveres med et 5-megapikslers kamera. Den skal være utstyrt med Intels Linux-baserte Moblin-operativsystem.

I første omgang vil smartmobilen trolig bare selges i Sør-Korea.

    Les også:

Til toppen