Linux-basert multimedieserver for hjemmet

Etterspørselen etter spesielle servere for hjemmet er økende. Det har Sharp tenkt å utnytte.

Sharp Electronics kommer i midten av februar med en ny Linux-basert server spesielt laget for hjemmebruk. Serveren har mye til felles med blant annet den harddiskbaserte videoopptakeren fra TiVo, men er i tillegg utstyrt med nettverkskontakt og webserver, slik at opptakene kan vises på hvilken som helst Internett-tilknyttede datamaskin i verden - om eieren av serveren ønsker det.

Enheten er også utstyrt for trådløs nettverkstilkobling.

Les også:

TiVo-lignende: Sharp HG-01S multimedieserver med strømmemuligheter
TiVo-lignende: Sharp HG-01S multimedieserver med strømmemuligheter.

Ifølge IDG News Service vil serveren, HG-01S, kunne spille inn film i MPEG-2-formatet med en oppløsning på 720x480 piksler. Brukeren kan velge mellom tre kvalitetsnivåer med bitrate på henholdsvis 8, 4 eller 2 Mbps.

Avhengig av kvaliteten skal man kunne få plass til mellom 30 og 115 timer med videoopptak.

Men ved streaming av video kan slike båndbreddekrav bli i det meste laget. Derfor skal spilleren kunne konvertere opptakene over til det mer effektive MPEG-4-formatet.

I tillegg til film kan serveren også lagre bilder. Den tilbyr en albumfunksjon og kan ta imot bilder direkte fra kamera-utrustede mobiltelefoner i tillegg til gjennom et innebygget PC-kortgrensenitt.

Serveren vil koste omtrent 100.000 yen i Japan (omtrent 6000 kroner). Spørsmålet er hvor mye ekstra denne enheten kan tilby i forhold til nettverkstilknyttede spillkonsoller som PlayStation 2. Sistnevnte kan, med noe tilleggsutstyr, brukes som videoopptaker.

Det er usikkert om HG-01S vil selges utenfor Japan.

Les også