Linux-feberen legger seg

I løpet av tirsdagens børsintroduksjon, doblet aksjene til Linux-distributøren Caldera seg. Men amerikanske investorer er skuffet.

I løpet av tirsdagens børsintroduksjon, doblet aksjene til Linux-distributøren Caldera seg. Men amerikanske investorer er skuffet.

Til tross for at bruken av Linux stadig stiger til nye høyder, har interessen for aksjer i Linux-selskapet begynt å legge seg noe. I går var første dag på børs for Caldera og i løpet av dagen doblet kursen seg.

Men dette er likevel et tegn på roligere tider. For da konkurrenten VA Linux gikk på børs i desember, åtte-doblet kursen seg den første dagen, noe som er rekord selv i USA. Men siden har det gått nedover, både for VA Linux og markedslederen Red Hat.

For det er vanskelig å tjene penger på å dele ut et gratis-produkt, selv om etterspørselen er enorm. Dessuten finnes det neste 150 selskaper som slåss om det samme markedet. Likevel verdsettes de mest kjente distributørene som lager CD-sett med Linux fremdeles til skyhøye beløp, mens aksjekurven peker en vei - nedover.

I begynnelsen av januar var Red Hat oppe i 140 dollar, men har siden falt ned til under 60 dollar. Likevel er selskapet verdsatt til 63 milliarder kroner. Verre har det gått for VA Linux, som fra toppnoteringen på 320 dollar første dag har falt jevnt og trutt ned til 80 dollar i går. Selskapet er nå verd 26 milliarder kroner, mens nykommeren Caldera er verdsatt til 9,1 milliarder kroner.

Til toppen