JUSS OG SAMFUNN

Linux-fiende innrømmer konkurs

Et sannsynlig utspill fra Novell vil innebære konkurs for SCO, innrømmer selskapet.

19. sep. 2007 - 08:10

SCO Group, selskapet som gjennom sine søksmål mot IBM, Novell og andre gjorde seg til Linux-fellesskapets verste fiende, innrømmer at de har små sjanser til å berge seg fra konkurs.

Tidligere denne uken ble det kjent at SCO har søkt om vern mot kreditorene etter paragraf 11 i den amerikanske konkursloven. Dette er en prosess som har til hensikt å beskytte selskaper mens de reorganiserer og gjør om på sin forretningsmodell.

Ifølge søknaden er selskapets verdier større enn gjelden, og følgelig skulle kreditorene være sikret sine krav.

I nye dokumenter fra SCO heter det at selskapets omsetning av Unix-produkter er i ferd med å svikte: Nedgangen er 37 prosent i kvartalet fram til 31. juli.

Verre er innrømmelsen av at de ikke har midler til å vente et sannsynlig erstatningskrav fra Novell.

Hele SCOs forretningsmodell bygger på lisensinntekter på Unix. SCOs Linux-søksmål har avdekket at det er ikke SCO, men Novell, som besitter rettighetene til Unix.

Derfor er det svært sannsynlig at Novell vil kreve SCO for store lisensbeløp.

– Dersom det kreves en betydelig utbetaling til Novell… vil ikke våre aktiva være store nok til å dekke det, heter det i SCOs egen beskrivelse av situasjonen.

Da konkursretten åpnet sine forhandlinger i går, sa Novell at de vil kreve en større betaling. Dommeren sa at Novell fikk stille på linje med de øvrige kreditorene, men trakk ikke Novells krav i tvil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.