Linux-fiende innrømmer konkurs

Et sannsynlig utspill fra Novell vil innebære konkurs for SCO, innrømmer selskapet.

Linux-fiende innrømmer konkurs

Et sannsynlig utspill fra Novell vil innebære konkurs for SCO, innrømmer selskapet.

SCO Group, selskapet som gjennom sine søksmål mot IBM, Novell og andre gjorde seg til Linux-fellesskapets verste fiende, innrømmer at de har små sjanser til å berge seg fra konkurs.

Tidligere denne uken ble det kjent at SCO har søkt om vern mot kreditorene etter paragraf 11 i den amerikanske konkursloven. Dette er en prosess som har til hensikt å beskytte selskaper mens de reorganiserer og gjør om på sin forretningsmodell.

Ifølge søknaden er selskapets verdier større enn gjelden, og følgelig skulle kreditorene være sikret sine krav.

I nye dokumenter fra SCO heter det at selskapets omsetning av Unix-produkter er i ferd med å svikte: Nedgangen er 37 prosent i kvartalet fram til 31. juli.

Verre er innrømmelsen av at de ikke har midler til å vente et sannsynlig erstatningskrav fra Novell.

Hele SCOs forretningsmodell bygger på lisensinntekter på Unix. SCOs Linux-søksmål har avdekket at det er ikke SCO, men Novell, som besitter rettighetene til Unix.

Derfor er det svært sannsynlig at Novell vil kreve SCO for store lisensbeløp.

– Dersom det kreves en betydelig utbetaling til Novell… vil ikke våre aktiva være store nok til å dekke det, heter det i SCOs egen beskrivelse av situasjonen.

Da konkursretten åpnet sine forhandlinger i går, sa Novell at de vil kreve en større betaling. Dommeren sa at Novell fikk stille på linje med de øvrige kreditorene, men trakk ikke Novells krav i tvil.

Til toppen