Linux-vinner utvider og bytter sjef

Red Hat, den ledende distributøren av Linux, kjøper opp selskap og bytter sjef.

Red Hat, den ledende distributøren av Linux, kjøper opp selskap og bytter sjef.

Red Hat er blitt rik på sin distribusjon og pakking av gratis-operativsystemet Linux - etter børsintroduksjonen i august er aksjen mer enn doblet seg og selskapet er nå verdt hele 54 milliarder kroner.

Hyggelig for et selskap med 235 ansatte...

For å utnytte sin posisjon og ekspandere ytterligere, har Red Hat kjøpt Cygnus, et selskap som lager kompilatorer for blant andre Intel og mange av Linux-plattformene. Kompilatorer er programmer som oversetter kode til ferdig programvare.

Oppkjøpet av Cygnus vil gi Red Hat bedre kontakt med leverandørene av de forskjellige typer små datamaskiner som etter hvert dukker opp. Red Hat har hittil fokusert på servere og PC-er, skriver amerikanske nyhetskilder. Lomme-maskiner og sofa-PC-er er et hett marked for Linux fordi en Windows-lisens blir en stor del av den totale prislappen for slike maskiner

Samtidig offentliggjør Red Hat at administrerende direktør Bob Young trekker seg og blir styreformann. Ny sjef er Matthew Szulik. Young (45) skal fokusere på å spre "åpen kode"-prinsippet, mens Szulik skal ta seg av den daglige driften, skriver nyhetstjenesten Cnet.

Til toppen