Lite fiberselskap vil allerede på børs

Viken Fibernett har ikke mange kundene, men nå arbeider selskapet med børsnotering.

Viken Fibernett har ikke mange kundene, men nå arbeider selskapet med børsnotering.

Viken Fibernett bygger ut fibernett til husstander og tar 790 kroner i måneden for TV, telefon og internett. Med fibernett skal det tilbys topphastigheter til selskapets kunder.

    Les også:

digi.no fortalte tidligere i august at selskapet hadde fått en litt treg start, men nå sier selskapet at de ligger godt i rute.

- Vi ligger forran budsjett på alt. Vi har fått til en veldig god finansiering fra leverandørsiden hvilket innebærer at vi bruker minimalt med egenkapital, sier Erik Langaker, styreformann i Viken Fibernett til Finansavisen.

Selskapet hentet nettopp 15 millioner kroner i en rettet emisjon og de forventer å hente mer penger allerede til høsten. Utbyggingen av fiber koster mye penger, men Langaker har klokketro på at det vil lønne seg.

- Vi bygger ikke ut et område før vi har 50 prosent penetrasjon. Når vi har det blir det som å skru på en foss der vi har en løpende inntekt til evig tid. Det finnes ingen teknologi som kan overgå fiber, sier Langaker til Finansavisen.

Han er også kritisk til hva konkurrenten UPC velger å gjøre i sin utbygging.

- Når vi har bygd ut nettet vil det aldri være lønnsomt å velge et annet nett. Det er store fordeler med fibernett sammenlignet med for eksempel kabelen som UPC legger. Mens de legger fra hus til hus slik at kvaliteten svekkes for hver enhet, legger vi i stjernemønster slik at alle husstandene har like god kvalitet, sier Langaker.

Viken Fibernett har som ambisjon om å gå på børs, men selskapet har et stykke å gå før de når dit. Selskapet ble stiftet så sent som i 2005 og i oppstartsåret omsatte de bare for 74.000 kroner.

- Det tar nok to år før vi er der, sier Langaker til Finansavisen.

Til toppen