TELEKOM

Lite forberedt på at fasttelefonen blir borte

Skiftes ut i Norge om få år.

Fasttelefon-nettet forsvinner innen 2017. Telenor får kritikk for ikke å ha forberedt Norge godt nok på denne overgangen.
Fasttelefon-nettet forsvinner innen 2017. Telenor får kritikk for ikke å ha forberedt Norge godt nok på denne overgangen. Foto: Marius Jørgenrud
29. juli 2013 - 07:56

Oslo (NTB): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap mener Norge ikke er godt nok forberedt når fasttelefonnettet forsvinner om fire år.

Direktoratet retter hard kritikk mot Telenor for ikke å ha forberedt Norge godt nok når det gamle systemet basert på ISDN og analoge linjer er skiftet ut i 2017, skriver Aftenposten.

Fra da skal alle fasttelefonene gå over et nytt system basert på bredbånd, fiberkabler eller «mobil hjemmetelefon».

Allerede 31. august skjer endringen i Modalen kommune i Hordaland, og så følger resten av landet etter over de neste fire årene.

Direktoratet har undersøkt om helsevesenet, politiet, vievesen, jernbane, e-verk, luftfart, kommunene og brannvesenet er forberedt, og de aller fleste etterspør mer informasjon.

Kritikken mot Telenor og samferdselsmyndighetene går blant annet ut på at det ikke fins detaljerte tidsplaner for framdriften, at det ikke fins planer for geografisk utfasing og at det ikke fins planer for hvilke endringer som skal skje, for eksempel om kobbernetter fjernes eller om fasttelefoner skal erstattes av mobiltelefoner. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.