Liten «Revolution» fra Nintendo

Nintendo avduket tirsdag kveld de første detaljene om selskapets Gamecube-etterfølger.

Nintendo avduket tirsdag kveld de første detaljene om selskapets Gamecube-etterfølger.

Nintendo fokuserte på bakoverkompatibilitet og den beskjedne størrelsen da selskapet avduket selskapets neste spillmaskin, Revolution, tirsdag kveld. Maskinen skal komme på markedet en eller annen gang i løpet av 2006.

Revolution er den minst omtalte av de nye, store spillmaskinene som er blitt avduket under E3 2005, men skal man tro ryktene, er står den ikke mye tilbake for konkurrentene når det gjelder regnekraft. Det nevnes en IBM PowerPC-prosessor med fire kjerner (Xbox 360s prosessor vil ha tre kjerner) og en grafikkløsning fra ATI med en del minne innebygd i selve grafikkprosessoren. At det er henholdsvis IBM og ATI som skal lage disse komponentene, er blitt bekreftet av Nintendo, men eller er lite annet enn kodenavnene, "Broadway" og "Hollywood", blitt offisielt offentliggjort.

    Les også:

Ifølge Nintendo, skal Revolution være så stor som tre vanlige DVD-deksler lagt oppå hverandre. Den vil trolig komme i flere forskjellige farger og leveres med et sølvstativ som gjør det mulig å stille den både horisontalt og vertikalt. Maskinen som er avbildet i denne artikkelen, er av en prototyp. Det er ikke sikkert dette er det endelige utseendet.

Nintendo har en lang historie med konsollspillmaskin bak seg. Gjennom Revolution ønsker selskapet å ta arven med seg, gjennom bakoverkompatibilitet ikke bare med Gamecube-spill, men også ved å tilby Revolution-brukerne tilgang til å laste ned populære titler fra de siste 20 årenes spill til Nintendo 64, Super Nintendo Entertainment System (SNES) og Nintendo Entertainment System (NES).

I tillegg til 512 MB med internt flashminne, har Revolution en kortleser for SD-minnekort. Den skal også ha to USB 2.0-porter og støtte for WLAN og trådløse kontrollere. Den optiske enheten skal kunne lese både de nye, 12-centimeters platene som Revolution-spillene vil leveres på, i tillegg til Gamecube-platene. Ifølge Nintento skal en lite, selvstendig modul for avspilling av film og annet DVD-innholde være tilleggsutstyr.

Stort har ikke Nintendo villet si om Revolution. Derimot annonserte selskapet i kveld også en ny utgave av Game Boy Advance, som skal komme på markedet til høsten.

Den nye modellen, Game Boy Micro, skal være betylig mindre og lettere enn dagens modeller. Den måler 10,1 x 5,1 x 1,8 cm og skal veie omtrent 80 gram. Versjonen skal ellers være utstyrt med de samme knappene og støtte de samme spillene som Game Boy Advance SP.

Game Boy Micro skal ha et utskiftbart topplokk, slik at brukerne kan bytte de ut med lokk med andre farger og design. Skjermen på 2 tommer skal være bakgrunnsbelyst og ha bedre fargegjengivelse enn tidligere. Brukeren skal kunne justere lysstyrken for å tilpasse den til innendørs- eller utendørsbruk, for eksempel i solskinn. Den skal ha et innebygd, oppladbart litium-ion-batteri og støtte vanlige hodetelefoner.

Til toppen