RESULTATERFINANS

Liten tro på HTC

Verdsettes lavere enn kontantbeholdningen.

Til tross for en rekke fine produkter, som denne HTC One M9-modellen, er det lenge siden HTC har vært i stand til å begeistre store grupper av forbrukere.
Til tross for en rekke fine produkter, som denne HTC One M9-modellen, er det lenge siden HTC har vært i stand til å begeistre store grupper av forbrukere. Bilde: HTC (CC BY 3.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. aug. 2015 - 10:11

Den tidligere smartmobilkjempen HTC sliter voldsomt. Ifølge Bloomberg har aksjekursen falt med 60 prosent i år, noe som har ført til at markedsverdien til selskapet nå er lavere enn det kontantbeholdningen var ved utgangen av forrige kvartal. I går var markedsprisen 47 milliarder taiwanske dollar, drøyt 12 milliarder kroner.

Les også: HTC får ny toppsjef

Varemerke uten verdi

I praksis betyr dette at det kun er kontantbeholdningen i selskapet, som i slutten av juni var på 47,2 milliarder taiwanske dollar, som har verdi for aksjonærene.

Calvin Huang, en analytiker ved Sinopac Financial Holdings i Taipei, sier til Bloomberg at de andre eiendelene til selskapet ikke blir vurdert som en del av selskapets verdi, fordi det er flere avskrivninger i vente og fordi varemerket ikke har noen verdi.

I 2011 hadde HTC en markedsverdi på over 900 milliarder taiwanske dollar og hadde flere svært populære smartmobiler på markedet. Siden den gang har omsetningen falt med mer enn 75 prosent.

Andre gjør det bra: Knallvekst for Samsung-utfordrere 

Nytt forsøk

Selv om HTC planlegger flere kuttrunder, samt å satse mer på høyendemarkedet hvor fortjenesten er høyere, er det ifølge Bloomberg liten tro hos analytikere på at selskapet vil lykkes i å konkurrere mot Apple og Samsung på den ene siden, og stadig flere kinesiske lavprisleverandører på den andre. Til det har HTC for begrensede ressurser.

Har du sett denne? Slik blir Android-mobiler oppdatert 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.