Liten WD-harddisk med stor kapasitet

Western Digital skal entre markedet for harddisker i miniatyrstørrelsen.

Western Digital skal entre markedet for harddisker i miniatyrstørrelsen.

Western Digital (WD) annonserte onsdag at selskapet planlegger å lansere en 1-tommers harddisk i andre kvartal av 2005. Dette blir selskapets første harddisk i miniatyrstørrelsen, som brukes i mobile enheter som MP3-spillere, PDA-er og digitale kameraer. Dessuten mener Gartner at minst åtte prosent av mobiltelefonene vil være utstyrt med harddisk i 2008.

Det anslås at det ble produsert åtte millioner harddisker i denne størrelsen i 2004, mot 903.000 i 2003. Gartner venter en årlig vekstrate for harddisker i 1-tommers formatet på minst 85 prosent fram til 2008.

Det er altså et marked i vekst Western Digital vil inn i. Harddisken selskapet planlegger, skal komme med kapasiteter på inntil 6 GB. De vil ha en rotasjonshastighet på 3600 rpm og tilbys med grensesnittet og formfaktoren til Compact Flash II-kort. Aksesstiden er oppgitt til å bli 12 ms. Harddisken skal ha ”anti-skip”-funksjonalitet som skal sørge for uavbrutt avspilling av lyd og video også når harddisken flyttes. I tillegg vil den ta i bruk strømstyringsteknikker utviklet av WD som skal gi bedre batteritid.

Til toppen