Lokalauksjoner leverer på dagen

Et lite Trondheim-selskap satser på byauksjoner via Internett. I dag startet Trondheim-Torg.com og ytterligere syv norske byer skal få sine byauksjoner i løpet av året, inkludert Oslo.

Et lite Trondheim-selskap satser på byauksjoner via Internett. I dag startet Trondheim-Torg.com og ytterligere syv norske byer skal få sine byauksjoner i løpet av året, inkludert Oslo.

Web Auctions AS illustrerer den lave terskelen for opprettelsen av nettsteder og tjenester. Selskapet Thevenin Data AS er i utgangspunktet en leverandør av maskinvare, nettverk, PC-er og alt som er datarelatert.

Thevenin sitter med kun fem ansatte, men har et nettaksess-selskap ved navn Multinet under seg og nå også Web Auctions som skal levere lokale auksjonsmodeller.

Til tross for små ressurser vil ikke selskapet begrense seg til de store byene i Norge, mens også spre bymodellene til Sverige og Danmark.

I dag startet den første byauksjonen i Trondheim, kalt Trondheim Torget, basert på en egenprogrammert auksjon. Web Auctions vil gjerne ha kontroll over løsningen selv for å få mulighet til å styre fremtidige endringer og forbedringer i løsningen, for eksempel WAP-versjoner.

Det er lagt opp til rene privatauksjoner hvor ikke-profesjonelle selgere og kjøpere er involvert. Men bedrifter slipper også til på tilbudssiden, både som testere av nye produkter og utdaterte og utrangerte produkter som de ellers bare ville ha kastet, eventuelt annonsert bort på restsalg.

En av de største fordelene med lokale auksjoner, foruten at du muligens treffer mennesker i lokalmiljøet som du ellers ikke ville snakket med, er at du får varene kjapt, enten du henter selv eller får dem levert.

AdLink, et annonseselskap i Norge, skal selge annonser for Web Auctions med 40 prosent - 60 prosent fordeling på inntektene.

- Er det noe Internett passer til, så er det denne type handel. Jeg føler at vi utfordrer FINN med dette her. De tar 300 kroner for tre måneder, mens vi vil la tjenesten være gratis. Jeg tror den type tjeneste kommer til å ta over for papiraviser. Blant annet for jobbsøkere er jo Internett et perfekt medium, sier Odd Benestad, gründer og daglig leder i morselskapet Thevenin Data, som ikke tar ansvaret for transaksjoner og transport av produktene på auksjonstjenestene

Benestad har selv drevet en del med privatauksjoner og mener det er svært viktig at kundene umiddelbart får sjansen til å hente det de har kjøpt. Han sier at auksjonsløsningen er blitt utviklet i løpet av et par måneder og at de har kjøpt de samme .com-domenene i andre norske og skandinaviske byer.

Det betyr at vi i løpet av året kan forvente Oslo-Torg.com, Stavanger-Torg.com og Bergen-Torg.com. Foruten de fire nevnte byene skal satsingen utvides til Kristiansand, Ålesund, Tromsø og Bodø etter hvert. Selskapet vil i utgangspunktet gjøre auksjonssatsingene på egen hånd.

Til toppen