Ledig stilling for codemonkey

Lokker med meningsløst, repetitivt arbeid på .NET-stakken

Ikke alle stillinger kan være like glamorøse.

Lokker med meningsløst, repetitivt arbeid på .NET-stakken
(Bilde: unknown)

Ikke alle stillinger kan være like glamorøse.

En australsk stillingsannonse med ledig jobb for utviklere vekker oppsikt.

«Hvis du er villig til å smøre kapitalismens hjul med dine egne tårer, vit at du får rikelig betalt for å selge sjelen din til oss.»

Vedkommende de leter etter kan se fram til en hverdag med meningsløst, repetitivt arbeid på .NET-stakken.

Annonsen fra rekrutteringsbyrået Just Digital People er ekte. Det bekrefter kontaktperson Joshua Wulf overfor The Register. De siterer ham på at stillingsannonsen ble skrevet etter en samtale med en kandidat som fortalte ham hva jobben hans faktisk gikk ut på.

«Ikke alle jobber kan være i Silicon Valley eller solfylte California. Noen må sørger for at hjulene går rundt også for virksomhetskritisk infrastruktur i store virksomheter der alt håp er gått tapt.»

Den angivelig brutalt ærlige annonsen har en fornøyelig punktliste over hva som venter.

Det inkluderer blant annet flere generasjoner legacy-kode som ikke kan omstruktureres uten at hele korthuset raser sammen. Her bryr de seg ikke med testmiljøer. Derimot får du utvikle direkte på produksjonsutgaven til et virksomhetskritisk system.

Erfaring med .Net, ASP.Net, JavaScript, VBScript og COBOL er påkrevd. Det er også personlige egenskaper som ekstrem fleksibilitet og evnen til å takle intenst arbeidspress. Aktuelle kandidater bør også ha et avslappet forhold til fraværet av kompetanse.

Ikke overraskende skal påfunnet ha fungert etter hensikten. Wulf forteller at han blir nedringt av søkere som tilsynelatende synes stillingsannonsen var forfriskende ærlig.

Til toppen