JUSS OG SAMFUNN

Lommelegen.no utfordrer Barnelegene.no

Mandag lanserer helsenettstedet Lommelegen.no de nye sidene Barnehelse. Lanseringen skjer kort tid etter at tre leger ved Ullevål Sykehus åpnet sitt nettsted Barnelegene.no.

1. sep. 2000 - 07:09

Det er et sterkt panel av fagfolk som har fått oppdraget med å utforme barnehelse-sidene, hevder dr. Kåre Moen som er daglig leder og ansvarlig redaktør for Lommelegen.

- Med navnet Barnehelse ønsker vi å fremheve det tverrfaglige aspektet ved spørsmål rundt barns helse. Derfor er det naturlig for oss å trekke inn både en barnelege, en psykolog og en helsesøster, uttaler han i en pressemelding.

Barnelege Anders Alme, som til daglig er avdelingsoverlege ved Sentralsjukehuset i Møre og Romsdal, mener det spesielle med å lage et helsenettsted om barn, for foreldre, er at det både dreier seg om syke og friske barn.

- Storparten av norske foreldre har en eller annen bekymring i forhold til barna sine, selv om barna er helt friske. Det er en naturlig side ved det å være foreldre, og vi håper at vi kan gi svar på en del av de spørsmålene foreldre ofte har. Fagområdet er enormt og et nettsted som dette må nødvendigvis bli til over tid, men allerede nå synes vi at vi har mye godt stoff, sier Alme som er en del av nettstedets ekspertpanel.

Nylig lanserte også tre barneleger ved Ullevål Sykehus sitt barnehelse-nettsted, Barnelegene.no.

Morten Pettersen er en av de tre som har tatt initiativet denne tjenesten. Han sier til Aftenposten at de gjennom Barnelegene.no ønsker å gjøre spesialister tilgjengelig for folk over hele landet.

Legene vil, ifølge Aftenposten, regelmessig skrive artikler om temaer fra egen sykehushverdag og annet som kan være av almen interesse. De tilbyr også temasider, spørrespalte, kommentarer til aktuelle spørsmål rundt barn og helse, samt egne debattsider hvor leserne kan utveksle erfaringer seg i mellom.

Mer om helsetjenester på Internett finner du her:


Mer helse på SOL
TV 2-partner gir deg 1500 sykdommer på Internett
TV 2 kaster seg inn i helsekrigen
Helsekamp på helsa løs
Doktor Online til Norden
Schibsted med lege i lomma
Doktor med vett på nett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.