Lønnsfrys i verdens største IT-selskap

Neste år blir det stramt, skriver toppsjefen i en intern e-post.

Lønnsfrys i verdens største IT-selskap

Neste år blir det stramt, skriver toppsjefen i en intern e-post.

HP er verdens største IT-selskap målt etter omsetning. De har foreløpig klart seg bra i finanskrisen, men mye av æren for det tildeles tidligere masseoppsigelser og store kostnadskutt.

Her i Norge hadde lover HP-sjef Eivind Roald at ingen skal miste jobben i HP Norge, og at kuttene skal tas andre steder. Det kommer neppe som en overaskelse for de ansatte, ettersom de fikk et lønnsløft på magre 1,7 prosent i år.

Det var uansett bedre enn hva de ansatte kan forvente neste år. Mark Hurd, selskapets toppsjef, skal ha sendt ut en e-post der det gjøres klart at det ikke blir lønnsøkning neste år, ifølge Bloomberg.

Hvorvidt lønnsfrysen også gjelder for Mark Hurd oppgis ikke. Han hadde en lønn, inkludert alle typer lønnskompensasjoner, på 25,3 millioner dollar i regnskapsåret 2007.

De eneste stedene det ikke vil bli gjennomført lønnsfrys er i land det er ulovlig. Hvilke land det er tilfelle, er ukjent.

HP har som så mange andre amerikanske IT-selskaper, et avvikende regnskapsår. De begynte 2009 allerede 1. november. Sånn sett er det en teoretisk mulighet for at noen kan få lønnsøkning på slutten av kalenderåret 2009.

Rekrutteringen stopper også opp, men ikke helt. Kriteriet er at nye stillinger kun blir opprettet innen «omsetningsgenererende arbeid».

    Les også:

Til toppen